Ihminen katsoo tietokonetta

Arkisto

Team Verneri - positiivisen pelaamisen puolesta

08. toukokuun 2017

Muutama vuosi sitten tutustuin ensimmäistä kertaa Hearthstone-peliin riparilla. Leirin poikien kanssa tuli puhetta pelaamisesta ja kyseinen peli nousi monta kertaa esille. Latasin pelin ja se imi mukaansa todella vahvalla voimalla. Koska peli oli niin suosittu, päätin kokeilla pelistriimien tekoa. Lähetykset keräsivät keskimäärin noin kymmenen katselijaa lähetystä kohden. Chatin puolella tuli juteltua hyvinkin syvällisistä asioista.

Striimien teko oli mukavaa, mutta muiden töiden vuoksi aikaa niille jäi vähän. Tämä johti siihen, että lähetysten teko oli hajanaista. Säännöllisyyttä kaivattiin. Jatkoin hetken aikaa samaan malliin, kunnes tajusin, että voisin valjastaa nuoria vetovastuuseen. Idea realisoitui viime vuoden loppukesästä nuortenleirillä, jossa haastoin muutamaa aktiivisesti pelaavaa nuorta mukaan. Innostus oli yllättävän suurta ja nämä muutamat vapaaehtoiset kasasivat kahdeksan hengen tiimin, Nakkilan seurakunnan Stream Team eli Team Verneri, jolla striimitoimintaa lähdettiin viemään eteenpäin.

Ennen ensimmäisten striimien aloittamista kokoonnuttiin porukalla yhteen ja käytiin läpi muutamia olennaisia linjauksia.

  • Jokainen tekee oman aikansa ja kiinnostuksen puitteissa lähetyksiä. Toiminnasta ei saa muodostua pakottavaa, vaan sen on oltava hauskaa.
  • Jokaisessa lähetyksessä olisi hyvä olla yksi moderaattori chatin puolella valvomassa keskustelua.
  • Toiminta pohjaa positiivisen pelaamisen vahvistamiseen. Vuorossa olevat ryhmän jäsenet käyttäytyvät asiallisesti positiivisen asenteen kautta.
  • K-18 pelien pelaaminen on kielletty.
  • Tarkoituksena on pyrkiä kolmeen lähetyskertaan viikossa sovittuina viikonpäivinä. Jos joltain sovitulta päivältä jää lähetys tekemättä, se on OK.

Toiminnan kannalta haastavaa on hyvien nettiyhteyksien puute. Osa peleistä, kuten Overwatch, vaatii paljon kaistaa, joten kyseisen pelin striimaaminen on vaikeaa. Lagaavan netin vuoksi osa ryhmän jäsenistä on tehtaillut myös pelivideoita tiimin omalle YouTube-kanavalle. Videoiden teko ei vaadi nettiyhteydeltä paljoa ja on suoriin lähetyksiin verrattuna rennompaa.

Team Vernerin startin jälkeen Nakkilan seurakunnan Twitch-kanavalle on tullut monta uutta tilaajaa ja katselukertoja on tullut yli 3000 kappaletta. Ehkä kuitenkin tärkeintä on se, että toiminta on antanut pelaamisesta kiinnostuneille nuorille mahdollisuuden toteuttaa itseään sekä kantaa vastuuta nuorisotyössä.

Team Verneri Twitchissä: https://www.twitch.tv/verneri_nakkila_nuoriso

Team Verneri YouTubessa: http://bit.ly/2ok1N3P

Katso kaikki blogikirjoitukset

Arkisto