Kuva Minecraft-peliympäristöstä.

Arkisto

Partiotoimintaa Minecraftin pelimaailmassa

17. kesäkuun 2020

Bitti on Suomen Partiolaisten tukema Minecraft-palvelin. Idea omalle Minecraft-palvelimelle lähti Suomen Partiolaisten ideasta. Heidän tavoitteenaan oli lähteä poikkeustilanteen myötä kehittämään virtuaalisia harrastusmahdollisuuksia.  Projektin tekijät löytyivät Suomen Partiolaisten viralliselta Discord-kanavalta.

Bitti ei ole niin sanotusti partioleiri, ainakaan perinteisessä muodossa oleva. Suurimpana poikkeuksena varmasti on se, että Bitti on Minecraft-pelissä oleva palvelin, jolla voi pelata aina kun kyseinen palvelin on päällä. Tällä hetkellä palvelin on päällä 24/7 eli koko ajan.

Minecraft on peli, jonka ideana on selviytyä keräämällä resursseja ja rakentamalla itselle suojan. Palvelimet luovat muuten yksin pelattavaan peliin myös sosiaalista puolta ja peliä voi pelata yhdessä kavereiden kanssa. Bitissä idea on, että ihmiset pelaavat yhteisellä palvelimella.

Toimin itse Bitissä ylläpitäjänä, eli adminina. Adminien työnkuvaan kuuluu käytännössä moderaattorihommat sekä asioiden selvittäminen ja testailu. Meiltä myös tullaan kysymään apua ja erinäköisiä enemmän ja vähemmän erikoisia kysymyksiä.

Bitin rakentaminen tehtiin yhdessä

Bitille tarvittiin palvelintilaa, jota saatiin David Johnson -nimimerkin takana toimivalta henkilöltä. Samalla hänestä tuli myös koko projektin vetäjä. Palvelinprojekti aloitettiin huhti-toukokuun vaihteessa 2020. Palvelinta rakentamassa olivat allekirjoittanut ErkkoMakioja, Suppi, Sxnttunardo ja tietenkin Johnson.

Minecraft-palvelimen rakentaminen oli mukavaa ja betatestausvaiheessa kaikki näytti hyvältä.  Kun palvelin vihdoin avattiin julkisesti, alkoi heti ensimmäisenä päivänä ilmoittautujien tulva. Kirjoitushetkellä ilmoittautuneita palvelimella on yhteensä 1163. Tässä on mukana myös ne ketkä ovat ilmoittauttuneet mukaan useammin kuin kerran ilmeisesti siinä kuvitteellisessa tilassa, että sen myötä pääsee nopeammin palvelimelle. Kun ilmoittautumistulva alkoi, huomasimme palvelimen olevan hieman alitehoinen yhtäkkiseen pelaajatulvaan. Vastasimme kysyntään heti tehokkaammalla palvelimella.

Bitti lähti siis hienosti liikkeelle ja kiinnostusta oli myös partiolaisten ulkopuolelta. Saimmekin mukavan yllätyksen, kun 20.5. Ylen Aamu-tv:n Jälkidigi-keskusteluosiossa mainittiin meidän Bitti. Siellä luomistamme säännöistä tehtiin huvittavia havaintoja ja niitä oli hauska tekijänä kuunnella.

Partion ydin toteutuu Bitissä mainiosti. Bitti oli alunperin Suomen Partiolaisten idea, jota nuoret ovat lähteneet toteuttamaan ja viemään eteenpäin.  Projekti on saanut nuoret innostumaan tekemisestä ja asian eteenpäin viemisestä. Olemme saaneet suurimmilta osin hyvää palautetta projektista. Kriittisten palautteiden avulla pyrimme parantamaan kaikkien pelikokemusta koko ajan.

Lisätietoa Bitistä sekä oleelliset linkit Minecraft-palvelimelle löydät Suomen Partiolaisten sivuilta täältä!

Katso kaikki blogikirjoitukset

Arkisto