SomeCamp

SomeCamp 2022

Digitaalisen median ja teknologian nuorisotyölliseen käyttöön keskittyvä SomeCamp-tapahtuma kokoaa parin vuoden tauon jälkeen kuntien, seurakuntien ja järjestöjen työntekijöitä sekä kaikkia aiheesta kiinnostuneita kolmen päivän leirille Virroille. Tapahtuma järjestetään Nuorisokeskus Marttisessa 27.–29.9.2022.

Tapahtuman hinta on 150 € sisältäen täysihoidon, ohjelman sekä maksuttoman bussikuljetuksen tiistaina ja torstaina Tampereen rautatieaseman ja Nuorisokeskus Marttisen välillä. Osallistuminen ei edellytä erityisosaamista digitaalisesta nuorisotyöstä, vaan tärkeintä on oma kiinnostus digitaalisuutta ja digitaalisen nuorisotyön kehittämistä kohtaan.

Ohjelma ja ilmoittautuminen

SomeCamp 2022 -tapahtumassa tarkastellaan nuorisotyön digitalisaatiota kolmen teeman kautta. Tiistaina keskitytään jakamaan kokemuksia digitaalisen nuorisotyön käytänteistä koronapandemian aikana. Keskiviikkona tarkastellaan nuorisotyön digitalisaatiota osallisuuden näkökulmasta: miten digitaalisuutta voidaan hyödyntää eri tavoin nuorten osallisuuden vahvistamisessa ja millaisia uudenlaisia vaikuttamisen tapoja digitalisaatio on mahdollistanut. Torstaina syvennytään nuorisoalan digitalisaatioon yhdenvertaisuuden kautta ja pohditaan, miten nuorisotyössä voidaan ennaltaehkäistä digitaalisen kuilun syvenemistä ja tukea nuorten yhdenvertaisuuden toteutumista.

Tapahtuman tarkemman ohjelman löydät täältä.

Virallinen ilmoittautuminen on päättynyt. Voit tiedustella ilmoittautumisesta heikki@verke.org.

Lisätietoa:
Heikki Lauha, heikki@verke.org, p. 040 3361 856
Juha Kiviniemi, juha@verke.org, p. 040 1835 264

 

Alla olevasta soittolistasta voit katsoa tunnelmia SomeCampilta vuodelta 2019.

SomeCampin taustaa

Alunperin tapahtuma sai alkunsa Irlannissa maaliskuussa 2014 järjestetyssä kansainvälisessä Screenagers-seminaarissa, jonne kokoontui 70 nuorten parissa työskentelevää Irlannista, Iso-Britanniasta, Saksasta, Suomesta, Tanskasta, Itävallasta ja Slovakiasta. Tiiviin kolmipäiväisen seminaarin tarkoituksena oli jakaa eri maiden hyviä käytäntöjä, joissa yhdistyvät informaatio- ja kommunikaatioteknologia sekä nuorisotyö. Suomesta paikalla oli edustettuna kahdeksan hengen delegaatio Verkestä, Joensuun ja Tampereen seurakunnista, EHYT ry:stä, Espoon kaupungin liikunta- ja nuorisopalveluista sekä Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksesta.

Osallistujia SomeCamp 2018 -tapahtumassa istumassa luentosalissa
SomeCamp 2018: Osallistujia kuuntelemassa keynote-puheenvuoroa.

Toimijat saivat tapahtumasta ajatuksen, että myös Suomessa olisi hyvä järjestää kansallinen kuntien, seurakuntien ja järjestöjen digitaalista nuorisotyötä tekeviä ja työstä kiinnostuneita kokoava tapahtuma, jossa toimijat voisivat tutustua toistensa tapoihin hyödyntää digitaalista mediaa ja teknologiaa nuorten parissa tehtävässä työssä sekä jakaa omia hyviä käytäntöjään. Tästä ideasta syntyi SomeCamp ja ensimmäinen SomeCamp pidettiin jo seuraavana vuonna Kangasalla.

Tapahtuman osallistujia kahvipöydässä istumassa
Keskustelua tauolla vuoden 2019 SomeCampissa.

SomeCampin tavoitteena on ollut alusta alkaen vahvistaa nuorisotyön ammattilaisten digiosaamista vertaisoppimisen ja yhteisen tekemisen kautta. Tapahtuman painopisteenä on työpajamuotoinen työskentely eri digitaalisen nuorisotyön teemoissa sekä vapaamuotoinen innovointi ja hyvien käytäntöjen jakaminen. Lähtökohtana on, että jokainen osallistuja tuo paikalle jaettavaksi omaa asiantuntijuuttaan – organisaatioon tai titteliin katsomatta. Tapahtuma järjestetään leiriympäristössä, joka mahdollistaa rennon ja kiireettömän ilmapiirin.

SomeCampista on järjestetty myös kansainvälinen versio!