Nainen ottaa puhelimella selfietä seinän edessä kasvomaski naamalla.

Arkisto

Verken vinkit poikkeusaikojen nuorisotyöhön

08. maaliskuun 2021

Poikkeusajat jatkuvat ja uudet sulut sekä rajoitukset vaikuttavat myös nuorisotyöhön. Mitä tehdä, kun ei voi tavata nuoria perinteiseen tapaan? Poimi Verken materiaaleista ideoita ja neuvoja digitaalisen nuorisotyön toteuttamiseen poikkeusaikoina.

Viime keväällä koronapandemian alkuvaiheessa Verke julkaisi kattavan vinkkilistan, jossa on ideoita nuorten kanssa toimimiseen verkossa. Listalta löydät tärppejä myös toiminnan suunnittelemiseen, nuorisotyössä käytettäviin some- ja verkkopalveluihin sekä oman osaamisen kehittämiseen.

Kaipaatko inspiraatiota muilta nuorisoalan toimijoilta toiminnan suunnitteluun? Käy tutustumassa Verken Töissä verkossa -videosarjaan, jossa haastateltiin nuorten kanssa työskenteleviä osaajia. Videosarjassa esitellään muun muassa Falkullan eläintilan livelähetyksiä Instagramissa, Nakkilan seurakunnan työtä Discordissa sekä Hyrian etänä toteutettavaa työpajatoimintaa.

Ideoita ja vinkkejä digitaaliseen nuorisotyöhön ja poikkeusajan nuorisotyöhön jaetaan paljon myös Verken keskustelukanavissa Discordissa ja Facebookissa.

Verken materiaaleista löydät myös kattavasti ohjeita ja videoita somekanavien käytöstä:

Osaamisen syventäminen

Jos tahdot oppia uutta tai syventää omaa osaamista muista myös Verken verkkoluennot ja kurssit. Uusituilta sivuiltamme löydät omasta Verkkokoulutukset-sivulta kattavan kokoelman Verke LIVE -verkkoluentoja, joissa sukelletaan digitaalisen nuorisotyön teemoihin noin 30 minuutin verkkoluennoilla. Verken verkkokursseilla pääset puolestaan tutustumaan digitaalisen nuorisotyön perusteisiin ja sosiaalisen median käyttöön nuorisotyössä itseopiskelumateriaaleilla, jotka voi suorittaa osioissa tai kokonaisuuksina juuri silloin kun sinulle sopii.

Jos tarvitset apua, haluaisit koulutusta tai kaipaat konsultointia ole yhteydessä Verkeen! Yhteystiedot-sivulta löydät kaikkien verkeläisten tarkemmat tiedot.

Ole yhteydessä!
Katso kaikki uutiset