Arkisto

Näin osallistut nuorisoalan Harkitse ja haasta -kampanjaan

29. tammikuun 2021

Nuorisoalan yhteinen Harkitse ja haasta -somekampanja (#harkitsejahaasta) pureutuu Mediataitoviikolla (8.-14.2.) somehaasteisiin. Kampanjan tavoitteena on kehottaa nuoria harkitsemaan, miten ja millaisiin haasteisiin kannattaa osallistua. Harkitse ja haasta -kampanjassa keskustellaankin nuorten kanssa somehaasteista ja herätellään pohtimaan haasteisiin osallistumista. Kampanjalla tavoitellaan ensisijaisesti 10–14-vuotiaita nuoria.

Lataa materiaalit itsellesi ja tutustu tausta-aineistoihin Drive-kansiossa täällä.

Lähdetkö sinä mukaan kampanjaan? Voit osallistua Harkitse ja haasta -kampanjaan usealla eri tavalla:

1.Jaa kampanjasta tietoa sosiaalisessa mediassa
Kampanjasta on tarjolla paljon erilaisia somesisältöjä, joita voit vapaasti jakaa somekanavissasi. Valitse sisällöistäsi sinulle sopivimmat ja välitä tietoa kampanjasta nuorille. Haasta myös muita nuorisoalan toimijoita mukaan kampanjaan!

2.Juttele ja käy somehaasteita läpi nuorten kanssa keskustellen
Voit osallistua kampanjaan myös sosiaalisen median ulkopuolella. Lataa nuorten kanssa työskenteleville suunnattu tausta-aineisto (Drive-kansio) ja lähde tutustumaan somehaasteisiin yhdessä nuorten kanssa.

3.Tee nuorten kanssa somehaasteita yhdessä
Sallivatko koronarajoitukset yhdessä olemisen? Tutustukaa nuorten kanssa tällä hetkellä leviäviin suosittuihin somehaasteisiin, keskustelkaa haasteen sisällöistä ja kuvatkaa yhdessä somehaasteiden sisällöt.

4.Kuvaa oma etätervehdys
Haastamme jokaisen kuvaamaan oman etätervehdyksen. Nykyinen maailmantilanne pakottaa meidät välttämään perinteisiä tervehdyksiä, kuten kättelyä ja halausta. Millainen on sinun oma uusi etätervehdys? Keksi oma ja haasta nuoret mukaan ystävänpäivän hengessä keksimään uusia tapoja tervehtiä turvallisesti. Jaa tervehdys aihetunnisteella #harkitsejahaasta.

5.Kuuntele mitä nuoret kertovat somehaasteista
Kampanjaan osallistuu myös kolme nuorta somevaikuttajaa, jotka keskustelevat somehaasteista nuorisoalan vieraiden kanssa livelähetyksissä Instagramissa ja TikTokissa. Millä tavoin nuoret kokevat somehaasteet? Mistä somehaasteista kohistaan juuri nyt? Avaa some ja tule kuulolle:

      • Saara Daniela, tiistai 9.2. klo 20 / Instagram @saaradaniela
      • Nelli Kniivilä, keskiviikko 10.2. klo 18 / TikTok @nellikniivila
      • RilliArru torstai 11.2. klo 18 / TikTok @rilliarru

#harkitsejahaasta
www.harkitsejahaasta.fi

Miten voin osallistua kampanjaan? (pdf)

Katso kaikki uutiset