Verkeläiset yhteiskuvassa

Arkisto

Verke palvelee myös alkuvuonna 2020

10. tammikuun 2020

Verken kausi valtakunnallisena digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskuksena päättyi vuoden 2019 loppuun. Nuorisoalan osaamiskeskusten painopisteet vuosille 2020-2023 määriteltiin joulukuussa hyväksytyssä valtakunnallisessa nuorisotyön ja -politiikan ohjelmassa ja osaamiskeskusten valtionapukelpoisuushaku on käynnistynyt.

Valtakunnallisen nuorisotyön ja -politiikan ohjelman (VANUPO) avulla pyritään parantamaan nuorten hyväksi tehtävää toimintaa. VANUPO on poikkihallinnollinen ohjelma ja se hyväksytään joka neljäs vuosi. Uuden ohjelman pääteemoja ovat nuorten syrjäytymisen ehkäisy sekä merkityksellisen elämän, turvallisuuden ja osallisuuden vahvistaminen.

VANUPOn yksi osuus koskee nuorisotyön kehittämistä sisältäen painopisteet nuorisoalan osaamiskeskusten valtionapukelpoisuuden hyväksymiselle. Digitaalinen nuorisotyö on yksi kuudesta osamiskeskusten painopistealueesta. Verke tulee hakemaan digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskuksen valtionapukelpoisuutta uudelle kaudelle.

Osaamiskeskusten valtionapukelpoisuuden hakuaika päättyy 14.2. ja opetus- ja kulttuuriministeriö pyrkii tekemään päätökset osaamiskeskuksista maaliskuun alkupuolella. Osaamiskeskuksen valtionapukelpoisuuden saaneet tahot hakevat tämän jälkeen ministeriöltä avustusta vuoden 2020 toimintaan.

Osaamiskeskushaun ollessa käynnissä Verke pystyy tarjoamaan digitaalisen nuorisotyön konsultointi- ja koulutuspalveluita pääsääntöisesti ainoastaan pääkaupunkiseudulla. Etäkoulutusmahdollisuutta voi kuitenkin tiedustella. Olemme normaalisti tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostilla ja pikaviestimissä. Koska tämän vuoden rahoituksemme on vielä auki, emme valitettavasti voi lyödä lukkoon koulutuksia tai muuta toimintaa kovin pitkälle eteenpäin.

Verken blogi, uutiskirje ja muu viestintä jatkavat alkuvuoden ajan entiseen tapaan. Julkaisujamme voi tilata kuluitta kuten aiemminkin ja välineitä maker-toimintaan voi edelleen vuokrata hyvin kohtuullisella omavastuuhinnalla.

Tiedotamme lisää Verken toiminnan jatkosta kevään mittaan. Seuraa uutiskirjettämme ja somekanaviamme pysyäksesi ajan tasalla!

Katso kaikki uutiset