Kädessä pidetään pihalla puhelinta, jossa on auki Pokemon Go.

Arkisto

#digi10-haaste jatkuu – tartu maaliskuussa mobiilipeleihin

05. maaliskuun 2019

Verken leikkimielinen #digi10-haaste jatkuu maaliskuussa kolmannella haasteella. Tässä kuussa kannustamme sinua tarttumaan mobiilipeleihin.

#digi10-haasteen kolmas kohta:

3. Haasta nuoret, kollegat tai pomot mobiilipeliin kanssasi. Voit itse päättää, kisataanko pelissä pisteistä vai kullasta, onko kyseessä yksin- vai moninpeli, kisataanko hampaat irvessä vai mukavan yhdessäolon merkeissä.

Pelikulttuuri on noussut hyvin nopeasti valtavirtaan ja on yksi merkittävä ajanviete nuorten arjessa. Joidenkin arvioiden mukaan maailmassa on yli 2,2 miljardia digitaalisia pelejä pelaavaa ihmistä. Puhumme sitten ajanviettotavasta, harrastuksesta tai ihan ammatista, on peleillä valtava vetovoima kaiken ikäisiin, myös nuoriin.

Nuorten pelaaminen ja siitä kumpuavat erilaiset johdannekulttuurit saattavat olla hyvinkin merkityksellisiä nuorille itselleen. Siksipä on luontaista, että myös nuorisotyössä digitaaliset pelit otetaan ilmiönä ja jopa työmuotona haltuun. Ja miksipä ei otettaisi? Onhan nuorisotyöllä pitkät perinteet erilaisten leikkien ja pelien hyödyntämisessä vaikkapa ryhmätoiminnassa.

Mobiilipelit ovat helppo ja ilmainen tapa kokeilla pelaamista. Mobiilipeleissä myös valikoimaa löytyy paljon ja siellä on monia tunnettuja suosikkipelejäkin. Lähes kaikilla meistä on älypuhelin käytössä, joten pelituokio on vain pelin lataamisen päässä.

Julkaise tuloksesi tai kerro peleistä someen ja käytä tunnistetta #digi10 sekä merkkaa Verke (@verkeorg) mukaan.

Aloita esimerkiksi näistä mobiilipeleistä:

Tai tutustu aiheeseen:
Newzoo’s 2017 Report: Insights into the $108.9 Billion Global Games Market, 2017

Löydät #digi10-haasteen täältä!

Katso kaikki uutiset