Arkisto

Uusi DocVerke tutustuttaa katsojat teknologian ympäristövaikutuksiin

12. elokuun 2021

Syksyllä alkaa uusi DocVerke-studio-ohjelma! Kahden jakson teemana on teknologian ympäristövaikutukset. Ohjelmissa asiantuntijavieraat katsovat aluksi yhdessä aiheeseen liittyvän videon, jonka jälkeen käydään keskustelua videon teemoista.

Miten teknologia ja ilmastonmuutos kytkeytyvät toisiinsa ja miten ne muuttavat päivittäisiä toimintoja, politiikkaa, talouden rakenteita ja myös nuorisotyötä? Digitalisaatiolla ja muulla teknologialla on valtava merkitys ilmastonmuutoksessa. Niillä on positiivinen vaikutus sekä ympäristön että ihmisten hyvinvointiin, mutta teknologian avulla ihmiset ovat myös tuhonneet planeettaa.

Ensimmäisessä DocVerke-jaksossa taustoitetaan ilmiötä vieraiden kanssa. Toisessa jaksossa pohditaan tarkemmin, miten nuorisotyössä tulee suhtautua yhä nopeammin muuttuvaan ilmastonmuutokseen ja uusiin teknologioihin.

Ensimmäinen jakso julkaistaan Verken Youtube-kanavalla keskiviikkona 22.9 kello 14.00 ja toinen jakso keskiviikkona 29.9 kello 14.00. Paikalla ovat videoiden toimittaja Jarno Alastalo sekä Verkestä Marcus Lundqvist.

Näiden lisäksi Verken sivuilla julkaistaan aiheeseen liittyvä monimedia-aineisto keskiviikkona 15.9.

Katso kaikki uutiset