Auringonlaskussa tiekyltti, joka soittaa moneen eri suuntaan.

Arkisto

Tunnetko jo digitaalisuuden luomat mahdollisuudet – #digi10-haaste jatkuu

06. toukokuun 2019

Verken #digi10 haaste on edennyt jo puoliväliin ja kohtaan viisi. Tässä haasteessa kolistellaan viimeisetkin digitaalisen ja “analogisen” nuorisotyön raja-aidat nurin. Otatko haasteen vastaan?

#digi10-haasteen viides kohta:

5. Kokeile rohkeasti yhdistää digitaalisuutta uudella tavalla jo käytössäsi olevaan nuorisotyön työmuotoon tai -menetelmään. Digitaalisuus voi olla nuorisotyössä sisältö, toimintaympäristö tai väline.

Tuntuuko digitaalinen nuorisotyö joskus irralliselta muusta nuorisotyöstä? Onko välillä mietityttänyt miten digitaalisen nuorisotyön käytännöt saisi paremmin nivottua osaksi toimipaikan arkea? Onko digitaalinen nuorisotyö kenties läsnä päivittäisissä toiminnoissa lähinnä tiedotusta toteuttaessa tai puurtaako toimipaikan yksinäinen nörtimpi sankari digiasioita ilman työparia?

#digi10 -haasteen kohta viisi haastaa pohtimaan, miten digitaalisen nuorisotyön lähestymistavat voisivat yhdistyä uusilla tavoilla muihin perustyön toimintoihin. Mikään ei estä yhdistämästä GPS-suunnistusta ryhmäyttämiseen, Instagramia nuorten osallisuustoimintaan tai vaikkapa maker-toimintaa perinteisempiin kädentaitoihin.

Ideoikaa siis toimipaikassanne jokin uusi tulokulma digitaaliseen nuorisotyöhön siten, että saatte pakkaa sotkettua urakalla – niin työntekijöiden kesken, toimintojen tasolla kuin parhaassa tapauksessa myös toimintaan osallistuvien asiakkaiden kannalta. Ei kannata pitää digitaalisen nuorisotyön sisältöjä vain tiettyjen tyyppien juttuna, sillä kyse ei usein ole kuin oikean tarttumapinnan löytämisestä!

Postaa oivalluksesi Instagramiin, Facebookiin tai Twitteriin mediaan tunnisteella #digi10 sekä merkkaa Verke (@verkeorg) mukaan.

Löydät koko #digi10-haasteen täältä!

Tutustu syvemmin aiheeseen:

Katso kaikki uutiset