Arkisto

Ota kaikki irti maker-toiminnasta Verken uuden julkaisun avulla!

14. tammikuun 2019

Mitä maker-liike tarkoittaa nuorisotyön näkökulmasta? Mitä yhteistä on maker-kulttuurilla ja nuorisotyöllä? Mitä lisäarvoa käytännön maker-toiminnalla voidaan tuoda olemassaoleviin nuorisotyön toimintamuotoihin? Miten maker-toiminnassa voi päästä alkuun?

Verke on koonnut uusimmassa julkaisussa yhteen kattavasti maker-toiminnan perusteet. Julkaisun artikkelit pyrkivät avaamaan maker-toiminnan mahdollisuuksia nuorisotyössä niin yhteiskunnan digitalisaation, maker-kulttuurin kuin käytännön nuorisotyöllisen toiminnan kannalta.

”Vaikka emme asettaisikaan tavoitteeksi kaikkien nuorten kasvattamista maker-kulttuurin edelläkävijöiksi, monet näkökulmat resonoivat nuorisotyön ammatillisen perustan kanssa. Mikä tahansa toiminta joka tukee nuorten oma-aloitteisuutta, elinikäistä oppimista, luovuutta ja ennen kaikkea uskoa itseensä on selkeästi osa nuorisotyön menetelmien kirjoa.”

 

Julkaisun toimittanut Verken suunnittelija Juha Kiviniemi

Kansien sisältä löydät esimerkkejä käytännön maker-toiminnasta ja asiantuntijoiden kirjoituksia muun muassa suomalaisesta maker-kulttuurista ja yhteisöjen rakentamisesta makerspaceihin. Teos on suunnattu kaikille digitaalisesta nuorisotyöstä ja maker-toiminnasta kiinnostuneille.

Tilaa painettu julkaisu tai lue julkaisu heti verkkojulkaisuna!

Katso kaikki uutiset