Vierekkäin istuvat ihmiset selaavat puhelimiaan

Arkisto

Nuorisotyö estradilla Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella

25. lokakuun 2019

Suomen EU-puheenjohtajakauden virallinen oheisohjelma kokoaa yli sata eurooppalaista nuorisotyön ammattilaista Rovaniemelle.  Kyseessä on Tool Fair -tapahtuma, jossa esitellään nuorisotyön parhaita käytäntöjä eri puolilta Eurooppaa. Tapahtuman teema ”know-how” viittaa nuorisotyön osaamiseen. Suomessa nuorisotyöllä on pitkä historia ja tunnustettu ammatillinen asema.

Ohjelmassa on muun muassa keskusteluja, työpajoja ja vertaisoppimista. Näin osallistujat sekä omaksuvat uutta että jakavat omia, hyväksi havaitsemiaan käytäntöjä. Suomesta esillä on muun muassa nuorisotyön auditointi- ja itsearviointimalli sekä digitaalinen nuorisotyö. Verkeltä Juha Kiviniemi pitää tapahtumassa maker-työpajan osallistujille.

Tool Fair -tapahtumassa luodaan yhdessä kattava katsaus ajankohtaisiin ja merkityksellisiin nuorisotyön ilmiöihin.

Olemme erityisen ylpeitä siitä, miten rovaniemeläiset nuoret osaavat sanoittaa nuorisotyön käytännön arkea kulttuurin, taiteen, liikunnan ja median kautta.

iloitsee Merja Tervo, Rovaniemen kaupungin vapaa-ajan palveluiden palvelualuepäällikkö

Järjestyksessään 14. Tool Fair toteutetaan ensimmäistä kertaa Suomessa, Rovaniemellä 4.-8.11.2019 yhteistyössä Rovaniemen kaupungin nuorisopalveluiden, eurooppalaisen nuorisoalan resurssikeskuksen ja Opetushallituksen Erasmus+ kansallisen toimiston kanssa.

Meistä on tärkeää olla mukana kehittämässä eurooppalaisen nuorisotyön osaamista ja sen tunnettuuden lisäämistä ja tukea samalla paikallisen nuorisotyön kansainvälistymistä sekä esitellä sen pohjoista ulottuvuutta.

kiteyttää Irmeli Karhio kansallisesta toimistosta

Lue lisää: http://educationaltoolsportal.eu/en/ITF/international-tool-fair-xiv

Lisätietoja:

  • Annina Kurki, Erasmus+ kansallinen toimisto, Opetushallitus, p.  +358 295 331719
  • Johanna Nokkanen,  Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut, p. + 358 40 7167693
Katso kaikki uutiset