pöydälle asetettu maker-tavaroita vierekkäin

Arkisto

Maker-testipenkkiryhmä aloittaa syksyllä, hae mukaan!

14. kesäkuun 2021

Arduino -kehitysalusta ja kytkentälevy ylhäältäpäin kuvattuna valkoisella taustallaVerke aloittaa uuden käytännön maker-toimintaan keskittyvän testipenkkiryhmän elokuun lopussa. Ryhmässä kokeilemme porukalla Verken lainattavia maker-toimintavälineitä, kehittelemme ja mallinnamme yhdessä niille nuorisotyöllisiä käyttökohteita ja ideoimme porukalla, mitkä uudet maker-välineet voisivat istua meikäläiseen nuorisotyöhön.

Olet juuri etsimämme nuorisotyöläinen, jos:

  • Olet kiinnostunut kokeilemaan sinulle uusia toiminnallisen teknologiakasvatuksen välineitä tai kokeilemaan uusia tapoja käyttää jo tuttuja välineitä
  • Pystyt testaamaan välineitä käytännössä nuorten kanssa, toki mahdolliset rajoitukset huomioiden
  • Työskentelet nuorisotyön organisaatiossa joko kunnalla, seurakunnalla tai järjestökentällä
  • Pystyt käyttämään aikaasi testipenkkiryhmän tapaamisiin verkossa sekä välineiden testaukseen tapaamisten välissä

Osallistuminen ei aiheuta organisaatiollesi suoria kustannuksia, vaan Verke hoitaa toimintavälineiden kuljetukset testaajille ja takaisin. Aiempi kokemus maker-toiminnasta tai digitaalisesta nuorisotyöstä ei ole välttämätöntä.

Testipenkkiryhmä aloittaa syyskuussa yhteisellä tapaamisella jäsenten valinnan jälkeen. Testaamme syksyn aikana ainakin kolmea eri toimintavälinettä, joista jokaiseen sisältyy yhteinen koulutus verkossa, testaus nuorten kanssa ja kokemusten vaihtoon keskittyvä verkkotapaaminen. Varmistu esimieheltäsi ennen mukaan ilmoittautumista, että voit käyttää aikaa näihin kaikkiin.

Teemme valinnat 6–8 mukaan otettavasta osallistujasta 23.8. alkavalla viikolla, joten ilmoita halukkuudestasi allaolevalla lomakkeella viimeistään 20.8. mennessä. Valinnat pyritään tekemään siten, että saamme mukaan mahdollisimman kattavan edustuksen erilaisia nuorisotyön organisaatioita, työntekijöitä ja taustoja.

Lisätiedot ja kysymykset ryhmästä: Juha Kiviniemi, juha@verke.org

Hae mukaan testipenkkiryhmään tästä
Katso kaikki uutiset