Koodeja nja numeroita mustalla näytöllä.

Arkisto

Lähde testaamaan koodaamista #digi10-haasteessa

12. kesäkuun 2019

Voi olla montaa mieltä siitä, pitäisikö nuorisotyössä keskittyä enemmän siihen, millaisia taitoja nuoret oppivat. On kuitenkin selvää, että teknologiataidot ovat yksi keskeisimmistä taidoista kaikilla elämänalueilla tulevaisuuden arjessa. Tutkimuksissa on myös todettu, että nuoret oppivat ohjelmointia pääasiassa vapaa-ajalla ja tässä nuorisoalan tulisikin olla aktiivinen.

#digi10-haasteen kuudes kohta:

6. Koodaa työyhteisösi tai nuorten kanssa tunti. Koodauksessa ei tarvitse aiempaa osaamista eikä lopputuloksen tarvitse olla valmis ohjelma.

Miksi koodaus on sitten tärkeää? Tietenkin on kyse tulevaisuuden työelämätaidoista, mutta ei niin suoraviivaisesti kuin voisi luulla. Vaikka nuoresta ei kasvaisikaan koodaria, jonkinlaista tietokoneavusteista teknologiaa tullaan todennäköisesti käyttämään useissa tulevaisuuden ammateissa. Samoin päivittäin vapaa-ajallamme käyttämä teknologia ja mediaympäristö ovat jollain tavalla kytköksissä ohjelmointiin.

Yleiselle taitopohjalle sekä ympäröivän maailman hahmottamiselle on siis olennaista ainakin ymmärtää ohjelmoinnin perusteita, vaikkei kokonaisia ohjelmointikieliä hallitsisikaan. Asiaa ei silti tarvitse ajatella yksisilmäisesti vain teknologian kannalta, vaan ohjelmointi on vahvasti myös luovaa toimintaa! Hyppää siis rohkeasti mukaan aloittamalla vaikka Scratchista tai muusta visuaalisesta ympäristöstä ja katso minne polku johtaa.

Innosta muita ja kerro koodauskokemuksestasi Instagramiin, Facebookiin ja/tai Twitteriin hashtagilla #digi10 ja merkkaa mukaan @verkeorg. Koko #digi10-haaste löytyy täältä!

Lue lisää ja aloita koodaaminen:

Katso kaikki uutiset