Arkisto

Kutsu koodaamisen ympärille rakentuvaan työryhmään

14. marraskuun 2023

SomeCampilla huomasimme, että monella nuorisotyöntekijällä on kiinnostusta koodaamiseen liittyen. Myös Verkellä tämä on ollut pohdinnoissa, ja haluamme SomeCampin innostamana tarttua toimeen. Kokoamme työryhmää koodaamisesta ja sen hyödyntämisestä kiinnostuneita nuorisotyöntekijöitä kartoittamaan, oppimaan yhdessä koodaamisesta ja pohtimaan sen mahdollisuuksia nuorisotyöhön. Tarvittaessa voimme järjestää myös useamman ryhmän, joissa esimerkiksi yhdessä opitaan koodaamisen alkeita ja toisessa jaetaan jo käytössä olevia käytänteitä. Ryhmän tai ryhmien tarkoituksena on toimia vertaisoppimispaikkana, jossa pääset jakamaan omia kokemuksia ja ideoita sekä oppimaan toisilta. Ryhmätyöskentely tapahtuu pääasiassa etänä. Toivomme, että ryhmäläiset voivat käyttää hieman aikaa tapaamisten välissä testatakseen ja halutessaan syventääkseen oppimaansa. Ajatuksissa on myös järjestää ainakin yksi läsnätapaaminen.

 

Työryhmätyöstekentelyn tavoitteita (tarkentuu):

  • Kartoittaa, kuinka koodaamista hyödynnetään jo suomalaisessa nuorisotyössä
  • Kartoittaa, minkälaisia kouluttamis- ja osaamistarpeita nuorisotyön kentällä on liittyen koodaamiseen
  • Tarkastella, kuinka nuorisotyöllisiä tavoitteita voidaan saavuttaa koodamisen avulla
  • Tutustua koodaamiseen ja siihen liittyviin ohjelmistoihin ja välineisiin
  • Tunnistaa koodaamisesta erityisesti hyötyvien kohderyhmien erityispiirteitä

 

Työryhmän ensimmäinen kokoontuminen

Ti 21.11. klo 13-15: Tarkennetaan työryhmän tarpeita ja tavoitteita, sekä kartoitetaan nykytilannetta.

Emme odota vielä ensimmäisellä tapaamisella sitoutumista ryhmään, mutta toivomme osallistumistasi ja olemme kiinnostuneita kuulemaan sinun ajatuksiasi aiheesta.

 

Klikkaa tästä ilmoittautuaksesi työryhmän ensimmäiseen tapaamiseen. Ilmoittaudu myös, mikäli et pääse ensimmäiseen tapaamiseen mutta olet kiinnostunut työryhmästä.

 

Lisätiedot:

Iita-Mari Ruponen / iita-mari@verke.org / 040 1491535

Katso kaikki uutiset