Kun nuorten harrastustoimintoja on peruttu ja nuorisotalot suljettu, verkossa toteutettavan nuorisotyön rooli korostuu. Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskuksena toiminut Verke tarjoaa tukeaan verkossa toteutettavien toimintamuotojen suunnitteluun ja kannustaa nuorisoalan toimijoita jakamaan omia vinkkejään siihen, millaisia toimintoja verkossa voi nuorten kanssa toteuttaa.

Kokoamme verkkosivuillemme vinkkilistaa, joka päivittyy tiheään tahtiin. Lista sisältää vinkkejä paitsi nuorten parissa toteutettavaan toimintaan, myös nuorisotyöntekijöiden oman digiosaamisen lisäämiseen verkossa. Voit ehdottaa listaan lisättäväksi myös omaa toimintamalliasi!

Kaikki nuorisotyön toimijat ympäri Suomen ovat nyt samassa jamassa, joten ideoita omaan verkkotoimintaan kannattaa kysellä myös muilta organisaatiolta. Keskustelua verkkonuorisotyöstä käydään seuraavissa kanavissa:

Verken henkilökuntaan saa mielellään olla yhteydessä, kun pohditte verkkotyön toimintatapoja. Meidät tavoittaa somekanaviemme (FacebookTwitterInstagram) kautta tai ottamalla henkilökohtaisesti yhteyttä suoraan – minkä vaan välineen koet itse helpoimmaksi.

Tulemme järjestämään kevään aikana webinaareja ja kyselytunteja, joiden aiheisiin otamme mielellämme vinkkejä vastaan. Viikoittaiset webinaarit alkavat ensi viikolla Verken YouTube-kanavalla, niistä ensimmäisen aiheena on nuorten tavoittaminen somessa tässä poikkeustilanteessa. Lisäksi järjestämme ensi viikolla Verken Discord-kanavalla (25.3. klo 12-14) perehdytyksen Discordin nuorisotyölliseen käyttöön. Seuraava kyselytunti järjestetään Facebookissa 31.3. klo 13-14.

Lähetämme ylimääräisen uutiskirjeen perjantaina 20.3. Ylimääräinen kirje tulee sisältämään vinkkejä nuorisotyölliseen verkkotoimintaan nyt poikkeusaikana sekä tietoja Verken palveluista nuorisotoimialalle.