minirobottiautoja vierekkäin pöydällä.

Arkisto

#digi10-haasteen toinen kohta keskittyy teknologiakasvatukseen – joko tunnet hacklabit ja makerspacet?

05. helmikuun 2019

Vuoden 2019 alussa Verke lanseerasi kaikille nuorten kanssa töitä tekeville #digi10-haasteen, jonka avulla voit laajentaa omaa digitaalisen nuorisotyön osaamista ja saada uusia vinkkejä omaan käytännön työhön. Helmikuussa #digi10-haasteen toinen kohta vie sinut teknologiakasvatuksen ytimeen. Lähde siis rohkeasti tutustumaan teknologiakasvatukseen esimerkiksi vierailemalla hacklabissa, makerspacessa tai muussa teknologiakasvatusta toteuttavassa paikassa.

#digi10-haasteen toinen kohta:

2. Tutustu teknologiakasvatukseen esimerkiksi vierailemalla hacklabissa, makerspacessa tai muussa teknologiakasvatusta toteuttavassa paikassa.

Teknologia on läsnä kaikkialla elämämme osa-alueilla. Nykypäivän nuoret ovat kasvaneet teknologisoituneessa maailmassa ja he ovat usein myös eturintamassa ottamassa käyttöön uusia teknologioita. Teknologian nopea kehitys asettaa siten myös paineita nuorisotyön ammattikentälle: kuinka voimme sopeutua digitalisoituvaan ja teknologisoituvaan maailmaan ja päivittää toimintamuotomme uuden ajan vaatimusten mukaiseksi? Kuinka tuemme parhaiten nuoria heidän kasvussaan tässä teknologisoituneessa yhteiskunnassa?

Viime aikoina erityisesti maker-toiminta on noussut  teknologiakasvatuksen tiimoilta esille. Voisiko maker-toiminta olla sinun juttusi? Maker-toiminnan juurille pääset esimerkiksi Verken uunituoreella ”Maker-toiminta nuorisotyössä” -oppaalla. Verken suunnittelija ja oppaan toimittanut Juha Kiviniemi muistuttaa: ”Vaikka emme asettaisikaan tavoitteeksi kaikkien nuorten kasvattamista maker-kulttuurin edelläkävijöiksi, monet näkökulmat resonoivat nuorisotyön ammatillisen perustan kanssa. Mikä tahansa toiminta joka tukee nuorten oma-aloitteisuutta, elinikäistä oppimista, luovuutta ja ennen kaikkea uskoa itseensä on selkeästi osa nuorisotyön menetelmien kirjoa.

Teknologiakasvatus on siis tullut jäädäkseen osaksi digitaalista nuorisotyötä. Verken #digi10-haasteella pääset kurkistamaan teknologiakasvatuksen ytimeen.  Kun olet tutustunut  teknologiakasvatukseen, jaa someen yksi oivallus teknologiakasvatuksellisesta menetelmästä, jota voisi hyödyntää nuorisotyössä. Käytä tunnistetta #digi10 ja merkkaa Verke (@verkeorg) mukaan.

Lue lisää teknologiakasvatuksesta ja tutustu aiheeseen:

Katso koko #digi10-haaste täältä!

Katso kaikki uutiset