Arkisto

Digitally agile youth work -kumppanuushankkeessa kehitetään digitaalisen nuorisotyön koulutusta kuuden maan voimin

10. toukokuun 2019

Erasmus+ -rahoitteinen Digitally agile youth work -kumppanuushanke kääntyy hiljalleen loppusuoralle. Hanke on alkanut lokakuussa 2017 ja päättyy ensi syyskuun lopussa. Hankkeen kumppanimaat Itävalta, Irlanti, Saksa, Skotlanti, Suomi ja Tanska ovat tahoillaan tehneet jo pitkään digitaalista nuorisotyötä. Kumppaneina toimivat organisaatiot olivat enimmäkseen jo entuudestaan toisilleen tuttuja, joten yhteistyö onkin ollut mutkatonta.

Tähän mennessä hankkeessa on jo julkaistu viime kesänä digitaalisen nuorisotyön hyviä käytäntöjä kolmen minuutin videoiden muodossa. Kaikki kumppanimaat tuottivat kolme videota, jotka esittelivät monipuolisen joukon erilaisia digitaalisen nuorisotyön käytäntöjä. Kaikki videot käännettiin myös kumppanimaiden kotikielille. Verke on vastannut hankkeessa verkkosivuston digitalyouthwork.eu ylläpidosta ja tuonut oman osaamisensa hankekumppanien yhteiseen pöytään erityisesti strategisen kehittämisen osalta.

Nyt hankkeen toisen vaiheen tuotokset, eli koulutusmateriaalit, on julkaistu. Hankekumppanit tuottivat kukin tahollaan mallinnuksia ja työkaluja siitä, miten he omissa organisaatioissaan kouluttavat nuorisotyötä tekeviä. Tuotetut materiaalit vaihtelevat työpajarungoista arviointilomakkeisiin ja digitaalisen nuorisotyön riskiarvioinnin malliin. Mukana on myös ohje nuorisotyöllisen makerspacen perustamiseen ja Verken englanniksi käännetty Innoboksi. Kaikki sivuilta löytyvät materiaalit ovat vapaasti käytettävissä ja muokattavissa Creative Commons Attribution Sharealike 4.0 -lisenssin ehtojen mukaisesti. Jos kiinnostuit Innoboksista, se on ennakkotilattavissa maksuttomasti suomeksi täältä!

Hankkeessa on vielä luvassa yksi videokierros syksyllä, jossa julkaistaan toiset 18 hyvä käytäntö -videota. Katso nykyiset videot, ota koulutusmateriaalit haltuun tai lue lisää hankkeesta osoitteesta www.digitalyouthwork.eu/

Katso kaikki uutiset