Innoboksi pöydällä kansi auki.

Arkisto

Ota Innoboksi haltuun kansainvälisessä koulutuksessa

04. helmikuun 2020

Kauan odotettu ja huikeaa kiinnostusta niin Suomessa kuin Euroopassakin herättänyt Innoboksi on vihdoin valmis! Toukokuussa boksi rantautuu Sloveniaan, kun Verke ja Slovenian kansallinen Erasmus+ toimisto Movit järjestävät yhdessä Innoboksiin perustuvan TCA-koulutuksen 11.-15. toukokuuta Ljubljanassa.

Innocamp-koulutuksen ydin rakentuu kahden päivän mittaisen Innoboksi -prosessin ympärille. Näiden kahden päivän aikana eri maista saapuvat osallistujat pääsevät tutustumaan Innoboksin harjoitteisiin ja kehittämään uusia konsepteja nuorisotyön kentälle. Prosessia tukemassa ovat mukana tutut Verken kouluttajat sekä kaksi paikallista fasilitaattoria, joten osallistujat ovat hyvissä käsissä! Innoboksin harjoituksia on jo testattu myös kansainvälisissä ympyröissä, ja on ilahduttavaa huomata miten sujuvaa työskentely nuorisotyön kehittämiseksi on materiaalin avulla ollut – huolimatta osallistujien erilaisista taustoista.

Innovointiprosessin lisäksi osallistujat saavat näköaloja digitaalisen nuorisotyön käytäntöihin eri maissa ja pääsevät verkostoitumaan muiden nuorisotyöntekijöiden kanssa. Mikäli sinulla on jokin hyvä käytäntö jaettavaksi, niille on myös varattu tilaa ohjelmassa.

Jos taustaorganisaatiosi on pohtimassa palveluidenne kehittämistä ja olet sellaisessa roolissa, että pystyt Innoboksin sisältöjä hyödyntämään, koulutuksen sisällöistä on varmasti sinulle hyötyä. Olitpa sitten ensimmäistä kertaa harkitsemassa kansainväliseen koulutukseen osallistumista tai jo useampaan kertaan KV-kuvioissa verkostoitunut ammattilainen, hae ihmeessä mukaan – se kannattaa aina!

Koulutus on osallistujille maksuton ja matkakulusi korvataan kotiovelta tapahtumapaikalle ja takaisin täysimittaisesti. Järjestävä maa huolehtii majoituksen järjestämisestä, ruokailuista sekä koulutusmateriaaleista, joten sinulle ei tule niistä mitään kuluja. Sovi kuitenkin osallistumisesta oman esimiehesi kautta ja huolehdi, että työpaikka maksaa päivärahasi ja hoitaa vakuutuksesi.

Lue lisää opetushallituksen sivuilta ja hae mukaan Salto -portaalissa. Hakuaika päättyy 4.3. klo 23:59.

Lue lisää Innoboksista täällä.


Alustava ohjelmarunko:

Maanantai 11.5. Saapuminen, kevyttä iltaohjelmaa
Tiistai 12.5. Avaus ja tausta
Innovointiprosessi alkaa
Ongelmien tunnistaminen ja priorisointi
Ensimmäisten konseptien luominen
Keskiviikko 13.5. Konseptien valinta
Konseptien testaus
Ideoiden paketointi
Torstai 14.5. Hyvä käytäntö -työpajat I & II
Innovaatioiden soveltaminen omaan arkitodellisuuteen
Arviointi ja tapahtuman päätös
Perjantai 15.5. Osallistujien poistuminen kotimatkalle

 


Lisätiedot koulutuksen sisällöistä:
Juha Kiviniemi, Verke
juha@verke.org

Marcus Lundqvist, Verke
marcus@verke.org

Lisätiedot ilmoittautumisista, korvauksista ym.:
Paavo Pyykkönen, OPH
paavo.pyykkonen@oph.fi

Katso kaikki uutiset