Arkisto

Digitaalisen nuorisotyön SomeCamp-tapahtuma kokoaa huomenna Rovaniemelle yli 50 nuorisotyön ammattilaista

03. toukokuun 2019

Digitalisaatio muuttaa jatkuvasti yhteiskuntaamme. Monet asiantuntijat uskovat, että olemmekin jo siirtymässä kohti neljättä teollista vallankumousta. Muutos näkyy myös nuorisotyön kentällä, sillä digitalisaatio haastaa nuorisoalan ammattilaiset päivittämään ja vahvistamaan omaa osaamistaan jatkuvasti.

Kehittymisen ja oppimisen tueksi digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verke järjestää nyt jo viidennen kerran SomeCamp-tapahtuman. SomeCamp on kaikille digitaalisesta nuorisotyöstä kiinnostuneille suunnattu yhteisöllinen tapahtuma, jossa tavoitteena on vahvistaa osaamista vertaisoppimisen ja yhteisen tekemisen myötä. Käytännön kokeilujen ja tekemisen avulla osallistujat pääsevät ideoimaan kollegojen kanssa uudenlaisia toimintamuotoja digitaaliseen nuorisotyöhön.

Osallistuminen erilaisiin koulutuksiin ja seminaareihin on hyvä tapa kehittää osaamista, mutta lisäksi tarvitaan vapaamuotoisempia areenoita ajatusten ja kokemusten jakamiselle.

tapahtuman koordinaattori Juha Kiviniemi Verkestä

Verke järjestää SomeCampin joka vuosi eri paikkakunnalla. Tänä vuonna SomeCamp-tapahtuma kokoaa kuntien, seurakuntien ja järjestöjen työntekijöitä sekä muita aiheesta kiinnostuneita 14.-16.5. Rovaniemen SantaSportiin. Tapahtuma kerää paikalle ympäri Suomea yli 50 digitaalisesta nuorisotyöstä kiinnostunutta ammattilaista, jotka pääsevät innovoimaan uudenlaisia konsepteja digitaaliseen nuorisotyöhön. Innovointi tapahtuu kolmella rinnakkaisella linjalla, jotka keskittyvät tänä vuonna verkkonuorisotyöhön, avoimeen nuorisotyöhön ja ulkopuolisuuden ehkäisyyn. SomeCampilla kuullaan lisäksi “Tulevaisuuden teknologia ja yhteiskunta” -puheenvuoro Lapin yliopiston suunnitelijalta, Päivi Holopaiselta sekä digitaalisen nuorisotyön strategiseen kehittämiseen liittyvä puheenvuoro Lapin Aluehallintoviraston Susanna Lammassaarelta. SomeCampissa osallistujat pääsevät myös osallistumaan toiminnallisiin työpajoihin ja “open space” -keskusteluun. Lue lisää SomeCamp-tapahtumasta!

Katso kaikki uutiset