Keväällä suosioon nousseet Verke LIVE -verkkokoulutukset saavat jatkoa! Syksyn aikana sinulle on tarjolla 13 maksutonta ja avointa verkkoluentoa digitaalisen nuorisotyön teemoista ja välineistä. Koulutukset pidetään tuttuun tapaan joka torstai klo 13 Verken YouTube-kanavalla.

Syksyn Verke LIVEissä perehdytään muun muassa digi- ja etätyön yhdistämiseen, tekoälyyn, TikTokin kulttuuriin ja sisältöihin, e-urheilun uusiin linjauksiin ja striimaamiseen. Koulutukset pidetään tuttuun tapaan joka torstai klo 13 Verken YouTube-kanavalla täällä ja livenä tehdyt koulutukset tallennetaan kanavalle, joten pääset niihin käsiksi myös jälkikäteen. Kaikki tulevat koulutukset löydät Tapahtumat-kalenteristamme.

Verkkokoulutuksien aikana voit kommentoida ja esittää kysymyksiä kirjautumalla Google-tililläsi YouTubeen. Kommentointia seurataan livelähetyksen aikana ja kysymyksiin pyritään vastaamaan koulutuksen yhteydessä. Voit ottaa verkeläisiin yhteyttä myös puhelimitse ja sähköpostitse, yhteystietomme löydät täältä.

Verke LIVEn syksyn aikataulu ja teemat:

17.9. klo 13 Att nå ut till unga via sociala medier
Hur kan man nå ut till unga via sociala medier? Hur kan man använda sig av sociala medier på ett mångsidigt sätt som aktiverar unga och möjliggör växelverkan? I den allra första Verke live som sänds på svenska bekantar vi oss med sociala medier och olika sätt genom vilka man kan nå ut till unga utan att glömma de centrala värderingarna i ungdomsarbete.

24.9. klo 13 Vaikuttajat sosiaalisessa mediassa
Sosiaalinen media on nuorille tärkeä paikka toimia ja viestiä sekä elää. Vaikuttajaviestintä on iso osa nuorten somessa kuluttamia sisältöjä, mutta mitä se käytännössä onkaan? Verke LIVEssä käydään läpi ajankohtaisten esimerkkien avulla vaikuttajaviestintää sosiaalisessa mediassa ja tutustutaan somevaikuttajien rooliin nuorten somen käytössä. Verkkokoulutuksessa tutustutaan myös juuri julkaistuun Verken uuteen Sosiaalinen media nuorisotyössä -verkkokurssiin. Verkkokurssin löydät Verken Teachable-alustalta.

1.10. klo 13 Hybridinuorisotyötä?
Koronan myötä keskusteluihin on noussut hybridimalli, jossa työtä tehdään etä- ja läsnä -mallilla, mutta millaista se voisi olla nuorisotyössä? Mitä ottaa huomioon hybridinuorisotyötä suunnitellessa? Millaisia esimerkkejä on jo ollut olemassa ennen koronaa? Verke LIVEssä tutustutaan erilaisiin tapoihin tehdä nuorisotyötä poikkeusaikana.

8.10. klo 13 Etsivä nuorisotyö verkkoympäristöissä
Miten etsivää työtä tehdään verkossa eri puolilla Suomea? Miten etsivä nuorisotyö verkossa eroaa kasvokkaisesta työstä? Vinkkejä ja kokemuksia jakaa alueellisen etsivän nuorisotyön asiantuntija Katja Uustalo Into ry:stä.

15.10. klo 13 TikTokin kulttuuri ja sisällöt
TikTok on tällä hetkellä yksi nopeiten kasvavista ja suosituimmista somen sovelluksista ja käytetty somekanava erityisesti nuorten keskuudessa. Mikä TikTokissa kiinnostaa nuoria? Mitä sisältöjä sovelluksessa ylipäänsä julkaistaan? Tällä Verke LIVE kerralla tutustutaan TikTokin kulttuuriin ja sisältöihin sekä jaetaan vinkkejä sen hyödyntämisestä nuorisotyössä Veeran johdolla.

22.10. klo 13 Tekoälyn mahdollisuudet nuorisotyössä
Miten tekoäly voi hyödyttää nuorisotyötä, mitä mahdollisuuksia se luo ja miten sitä voi hyödyntää nyt tai tulevaisuudessa? Yksinkertainen tekoäly ei ole kaukaista tulevaisuutta, vaan se on jo käytössä monissa arkisissa asioissa, kuten Spotifyn tai Netflixin suosituksissa ja erilaisissa karttasovelluksissa. Nuorisotyössä tekoälyn hyödyntämistä on kokeiltu pienissä kokeiluissa, mutta mitä mahdollisuuksia tekoäly voisi tarjota jos katsomme tulevaisuuteen?

29.10. klo 13 Innobox
Behöver du inspiration till att förnya smågruppsverksamhet eller idéer för strategisk planering? Vill du förbättra världen eller vara förberedd på kommande digital utveckling? Innobox är ett mångsidigt innovationsverktyg som uppmuntrar användaren till att de på saker från en ny synvinkel. Vi bekantar oss med några av Innoboxens verktyg och går igenom tips över hur man kan använda boxen då man vill förnya sin verksamhet.

5.11. SomeCamp 2020 -tapahtuma, ei Verke LIVEä

12.11. klo 13 Esports nuorisotyössä
Esports on jo niin iso juttu nuoremman sukupolven parissa, että ilmiö on tullut ainakin terminä tutuksi myös nuorisotyössä. Samalla siitä on tullut monelle organisaatiolle nuorisotyöllinen työkalu ja toiminto. Mitä nuorisotyöllisessä esports-toiminnassa pitäisi huomioida? Kanuuna ja Verke ovat pureutuneet yhdessä esports-toimintaan kunnallisessa nuorisotyössä ja julkaisevat nyt siihen liittyvää materiaalia. Kanuunan Juha Leskinen ja Verken Pasi Tuominen avaavat mietteitä esportsin osalta.

19.11. klo 13 Striimaamisen ABC
Striimata voi tapahtumaa, pelaamista, puheenvuoroa tai vaikka kokkausta. Erilaiset striimit ovatkin suosittua ajanvietettä nuorten keskuudessa. Mutta mistä striimaamisessa on oikein kyse ja kuinka päästä liikkeelle asian kanssa? Marcus ja Pasi avaavat tässä livenä striimattavassa puheenvuorossa striimaamisen anatomiaa ja antavat perustason vinkkejä nuorisotyölliseen striimaamiseen.

26.11. klo 13 Nuorten ohjaaminen verkkoympäristöissä
Tämänkertainen Verke Live keskittyy nuorten tieto-, neuvonta- ja ohjaustyöhön verkossa. Millaisia erityispiirteitä verkkoympäristö asettaa nuorten ohjaamiselle? Miten luodaan hyvä keskusteluyhteys nuoreen verkkovälitteisesti? Entä miten edistetään ryhmän turvallisuuden tunnetta verkossa? Vierailevana puhujana Mika Pietilä Koordinaatista.

3.12. klo 13 Korona-ajan tarinoita digitaalisesta nuorisotyöstä Euroopasta
Rajoitukset iskivät jollain tapaa nuorisotyön arkeen ympäri Eurooppaa. Kapasiteetti digitaalisen ja erityisesti verkossa tehtävän nuorisotyön tekemiseen on kuitenkin ollut ja on edelleen hyvin erilainen eri maissa. Tässä Verke LIVEssä tutkailemme kokemuksia, tarinoita ja vähän tutkimustietoakin korona-ajan digitaalisesta nuorisotyöstä Suomen ulkopuolella.

10.12. klo 13 Suunnitelmallisuus digitaalisessa nuorisotyössä
Verken perinteinen SomeCamp järjestettiin tänä vuonna kokonaisuudessaan verkossa. Tapahtuman kantavana teemana oli suunnitelmallisuus digitaalisessa nuorisotyössä. Juha ja Pasi käyvät LIVEssä läpi niin verkeläisten kuin osallistujienkin huomioita sekä oppeja suunnitelmallisuudesta.

17.12. klo 13 Teknologian ympäristövaikutukset
Miten teknologian käyttö vaikuttaa ilmastoon? Internetin käyttö tuottaa noin 2,3% koko maailman hiilidioksidipäästöistä. Pelkästään yksi google haku tuottaa arvioiden mukaan  noin 5-7 grammaa hiilidioksidia. Mitä nuorisotyössä voidaan tehdä puhtaamman ympäristön puolesta? Miten valjastaa teknologia tekemään hyvää ympäristömme puolesta?