Arkisto

Nuorille suunnattu Harkitse ja haasta -kampanja valtaa Mediataitoviikon – lähdetkö mukaan?

21. tammikuun 2021

Sosiaalisen median haasteet ovat iso osa nuorten someviestintää. Haasteet läpileikkaavat melkein jokaisen somekanavan ja niihin osallistuminen on tärkeä osa sosiaalisen median yhteisöllisyyttä. Somehaasteiden avulla voidaan muun muassa vaikuttaa yhteiskunnallisesti, näyttää uusia taitoja sekä leikitellä ja huvitella.

Nuorisoalan yhteinen Harkitse ja haasta -somekampanja (#harkitsejahaasta) pureutuu Mediataitoviikolla (8.-14.2.) somehaasteisiin. Kampanjan tavoitteena on kehottaa nuoria harkitsemaan, miten ja millaisiin haasteisiin kannattaa osallistua. Harkiste ja haasta -kampanjassa keskustellaan nuorten kanssa somehaasteista ja herätellään pohtimaan haasteisiin osallistumista. Kampanjalla tavoitellaan ensisijaisesti 10–14-vuotiaita nuoria.

Kampanjassa on mukana nuorisoalan toimijoiden lisäksi myös nuoria somevaikuttajia. Yhteistyössä RilliArrun, Nelli Kniivilän ja Saara Danielan kanssa valloitamme TikTokin ja Instagramin. Vaikuttajat pitävät Mediataitoviikon aikana nuorille livelähetyksiä TikTokissa ja Instagramissa sekä osallistuvat ajankohtaisiin somehaasteisiin yleisön äänestämillä twisteillä. Vaikuttajien sisältöjen tarkemmat infot ja aikataulut löytyvät kampanjan somemateriaaleista.

Kampanjan materiaalit, ohjeistus materiaalin käyttöön sekä tausta-aineistot: Drive-kansio
Kampanjasta tehty uutiskirje on luettavissa tästä.

Lähdetkö sinä mukaan somessa?

Kutsumme nyt kaikki nuorten kanssa työskentelevät mukaan kampanjaan! Kampanjaan voit osallistua haluamallasi panoksella joko omalla tai organisaatiosi sosiaalisen median kanavalla tai esimerkiksi nuorten kohtaamisissa. Kaikki kampanjan materiaalit ovat myös sinun käytettävissäsi! Voit valita, mitä kampanjan materiaaleista hyödynnät ja missä kanavissa. Ensisijaisesti kampanjan graafinen materiaali on tarkoitettu käytettäväksi Instagramissa.

Osallistu yhdessä nuorten kanssa

Miltä kuulostaisi somehaasteiden kuvaaminen yhdessä nuorten kanssa? Tai juttuhetki nuorten kanssa somehaasteiden kiemuroista? Kampanjamme näkyy myös somen ulkopuolella ja haastamme juuri sinut mukaan! Lataa nuorten kanssa työskenteleville koottu tausta-aineisto ja lähde tutustumaan somehaasteisiin yhdessä nuorten kanssa. Ystävänpäivän lähestyessä haastamme myös jokaisen keksimään ajankohtaisesti oman etätervehdyksensä kaverin kanssa.

Kampanjan suunnittelu

Kampanjan suunnittelusta vastaavat digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus (Verke ja Koordinaatti), Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) ja Oulun kaupungin nuorisopalvelut. Kampanjan suunnittelu aloitettiin työryhmän kanssa Verken järjestämässä digitaalisen nuorisotyön SomeCamp-tapahtumassa.

Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Tänä vuonna Mediataitoviikkoa vietetään 8.-14.2.2021. Lue lisää teemaviikosta: www.mediataitoviikko.fi

Katso kaikki uutiset