Tapahtumassa on maalattu pakettiauto pihalla ja ihmisiä sen ympärillä.

Arkisto

TNW 2019 – Unohtakaa teknologia ja koneet, keskittykää ihmisiin

10. toukokuun 2019

”Unohtakaa teknologia ja koneet, keskittykää ihmisiin.”

Siinä on tiivistetysti TNW 2019 -konferenssin ensimmäisen päivän sanoma. Verken suunnittelija Marcus matkusti Amsterdamiin ja osallistui eilen tunnettuun teknologiafestivaali TNW:hen. Tapahtuma kokoaa yhteen teknologian ammattilaisia, sijoittajia ja alan start up -yrityksiä. Vaikka kyseessä on yksi Euroopan suurimmista teknologiatapahtumista, niin pääpainona festivaaleilla oli luovuus, inhimillisyys ja ihmiset. Tuomalla teknologiaan tunteita, välittämistä, yhteisöllisyyttä ja inhimillisyyttä, voidaan siitä tehdä kestävämpää ja kaikkia hyödyttävää.

Teknologia ei ole mikään mörkö kaapissa vaan olennainen osa meidän kaikkien arkea. Suurin kysymys onkin, miten teknologiaa voidaan käyttää johonkin hyvään? “Ensimmäisen messupäivän jälkeen jäin miettimään nuorisotyön ja teknologian suhdetta. Miten voisimme teknologian avulla synnyttää nuorissa positiivisia ja voimaannuttavia kokemuksia?”, Marcus nostaa esille. Kaupalliset yritykset onnistuvat tässä, joten miksei nuorisotyökin? Päivän yhtenä oppina olikin, että älä kilpaile kaupallisten toimijoiden kanssa, vaan kohtaa nuoren tarpeet omien vahvuuksiesi ja arvojesi kautta.

Ensimmäinen päivä antoi siis paljon ajateltavaa ja hyödyllistä tietoa teknologian käytöstä. Kolme pointtia vielä jaettavaksi kaikille:

  • Älä anna tilastojen ja datan määrätä liikaa tulevaisuutta.  Mikään tilasto tai data ei kertonut Steve Jobsille aikoinaan, että ihmiset haluavat aivan uudenlaisen puhelimen. Datan ja tilastojen rinnalle tarvitaan luovuutta, jotta jotain uutta voi syntyä.
  • Älä yritä pysyä trendien perässä, luo niitä.
  • Nuoria ei tulisi miettiä tietynikäisinä, tietyssä paikassa asuvina eikä kohdentaa viestiä sen mukaan. Nuoret tulisi nähdä heidän ajattelutavan kautta, ja kohdistaa viesti sen perusteella

Katso kaikki uutiset