Puhelinta pidetään kädessä värikästä taloa vasten

Arkisto

Aloita #digi10 -haaste ja ota sinulle tai työyhteisöllesi uusi sosiaalisen median työkalu ammatilliseen käyttöön

09. tammikuun 2019

Haluamme haastaa kaikki nuorten kanssa töitä tekevät nuorisotyön digitaaliseen ulottuvuuteen. #digi10 on leikkimielinen haaste, jossa voit 10 haasteen avulla laajentaa omaa digitaalisen nuorisotyön osaamista ja saada uusia vinkkejä omaan käytännön työhön. Verke tulee julkaisemaan vuoden 2019 aikana joka kuukausi vinkkejä haasteisiin liittyen. Tartu ensimmäiseen haasteeseen ja aloita vuosi sosiaalisen median parissa!

#Digi10 -haasteen ensimmäinen kohta:

1. Ota sinulle tai työyhteisöllesi uusi sosiaalisen median työkalu ammatilliseen käyttöön.

Työkalu voi olla kokonaan uusi sosiaalisen median kanava tai jokin uusi ominaisuus jo käytössä olevassa somepalvelussa. Julkaise oma vinkki uudesta työkalusta Instagramiin, Facebookiin tai Twitteriin hästägillä #digi10 ja kerro, kuinka päädyit valitsemaasi työkaluun. Merkitse myös Verke postaukseesi, niin näemme vinkkisi!

Sosiaaliseen mediaan kasvaa uusia trendejä ja ilmiöitä nopealla vauhdilla. Tämän myötä myös kehitellään jatkuvasti uusia sovelluksia ja vanhoihin sovelluksiin lisätään uudenlaisia ominaisuuksia. Somen kenttä muuttuu siis nopeasti, minkä vuoksi sitä kannattaa koko ajan tutkia ja ottaa uusia välineitä sekä sovelluksia haltuun.

Nuoret osallistuvat mielellään somehaasteisiin ja somessa liikkuviin ilmiöihin. Osallistumalla ilmiöihin he liittyvät ympärillä olevaan ryhmään ja yhteisöön. Monesti haasteet ovat yhteisöllisyyden lisäksi myös hauskaa sisältöä katsottavaksi. Olet ehkä saattanutkin bongata nuoren, joka flossaa? Tämäkin trendi on lähtenyt liikkeelle sosiaalisesta mediasta. Moni arjessa esiintyvä asia syntyykin ensimmäiseksi somessa ja leviää sieltä muualle.

Sosiaalisen median kanavista erityisesti Snapchat ja Instagram ovat nuorten mieleen. Molemmissa sovelluksissa on mahdollista luoda sisältöä, joka häviää joko sisällön avaamisen jälkeen tai viimeistään 24 tunnin päästä sisällön jakamisesta. Vuonna 2018 erityisesti Instagram Stories -ominaisuus nousi huimaan suosioon. Kun nuorista ja somen käytöstä puhutaan, on siis reaaliaikaisuus kaiken A ja O.

Reaaliaikaisuuden lisäksi nuorten sosiaalisen median käyttöä hallitsee vahvasti kuva- ja videosisältö. On tutkittu esimerkiksi, että 91% 15-35-vuotiaista suomalaisista katsoo tubettajien tuottamaa sisältöä. Tubettajien tuottamalla sisällöllä tarkoitetaan tässä tapauksessa yksityishenkilön tai ryhmän tuottamaa sisältöä Yotubeen. Videoiden lisäksi jo tutuksi tulleet meemit ja gifit jatkavat myös suosiotaan.

Somen laajalta kentältä löytyy siis varmasti jokaiselle mieluisa muoto tuottaa ja seurata sisältöjä. Tutustu siis rohkeasti uusiin sovelluksiin tai laajenna jo tutun sovelluksen käyttöä jollain uudella ominaisuudella.

Voisitko esimerkiksi ruveta tekemään sisältöä Instagram Storyssa? Kiinnostaisiko tubettaminen työsi arjesta? Voisiko Facebookin käytölle olla hyödyllistä lisätyökalu Facebook Pages Manager? Tai testaisisitteko työporukalla WhatsAppin sijaan vaikka Telegramia?

Lue lisää nuorten somen käytöstä tai tutustu uusiin sovelluksiin:

Kurkkaa koko haaste ja ota talteen muut haasteen kohdat materiaalipankistamme!

Katso kaikki uutiset