Blogikirjoittajat Tutustu ihmisiin kirjoitusten takana

Nainen istuu kahvilassa ikkunan edessä olevassa baaripöydässä ja katsoo hymyillen sivulle.
 • Iida Kukkonen

  Iida Kukkonen

  Toimin erikoistutkijana SOMA-projektissa, ja teen väitöskirjaa Turun Yliopiston taloussosiologian oppiaineessa. Väitöskirjassani tarkastelen ulkonäköön liittyvää eriarvoisuutta suomalaisen työelämän eri aloilla, erityisesti sukupuolen näkökulmasta. Ulkonäköön, sukupuoleen ja eriarvoisuuteen liittyvien teemojen ohella tutkimusintresseihini lukeutuvat muun muassa kulutus ja sosiaalinen media.

  Tutustu kirjoittajaan
  Iida
 • Reijo Kupiainen

  Reijo Kupiainen

  Reijo Kupiainen toimii mediakasvatuksen yliopistonlehtorina Tampereen yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa ja mediakasvatuksen professori II -tehtävässä Norjan teknis-luonnontieteellisen yliopiston kasvatustieteiden ja elinikäisen oppimisen laitoksella Trondheimissa. Hän kuuluu eurooppalaisen COST-toimen Digital literacies and multimodal practices of young children (DigLitEY) -tutkimusverkostoon ja johtaa monilukutaidon tutkimusryhmää Tampereen yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa.

  Tutustu kirjoittajaan
  Reijo
 • Liisa Kurtti

  Liisa Kurtti

  Kirjoittaja on spontaani, iloinen ja elämästä nautiskeleva projektityöntekijä Oulusta. Hän työskentelee nuorten tieto- ja neuvontatyön projektissa, jossa uudistetaan alle 30–vuotiaille oululaisille suunnattua NettiNappi-verkkopalvelua. Liisa tykkää matkustella, nauttia perheen ja ystävien seurasta ja käydä jumpilla. Hän on täysin hurahtanut verkkomaailmaan ja haluaisi seuraavaksi opetella koodaamaan.

  Tutustu kirjoittajaan
  Liisa
 • Lauri Kuusela

  Lauri Kuusela

  Työskentelen nuoriso-ohjaajana Turun kaupungin nuorisopalveluissa Turku Game Academyn parissa. Työtehtäviini kuuluu nuorisotyöllisen esports-toiminnan kehittäminen ja ohjaaminen Turun alueen nuorille. Elektroninen urheilu kuuluu myös vapaa-ajan harrastuksiini ja nopeatempoiset fps-pelit kuten Overwatch ja Apex Legends ovat lähellä sydäntäni.​

  Tutustu kirjoittajaan
  Lauri
 • Pauliina Lahtinen

  Pauliina Lahtinen

  Työskentelen Kuntaliitossa projektityöntekijänä kunnallisen nuorisotyön dokumentaatio -hankkeessa, jossa vastaan nuoDo-järjestelmän kouluttamisesta ja käyttäjätuesta sekä hoitelen viestintäasioita. Taustani on kunnallisessa nuorisotyössä ja sen erilaisissa kehittämishankkeissa.

  Tutustu kirjoittajaan
  Pauliina
 • Sofia Laine

  VTT, dos. Sofia Laine työskentelee Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juveniassa ma. tutkimuspäällikkönä. Hänen viimeaikaiset tutkimusaiheensa ovat liittyneet koulunuorisotyöhön, nuorten vapaa-aikaan ja harrastamiseen. Parhaillaan hän myös toimittaa Näkökulma-tekstien sarjaa Arviointitutkimus ja nuoriso 2.0. Aiemmin Laine on tutkinut mm. nuorten poliittista ja kulttuurista osallisuutta sekä työelämäsiirtymiä niin Suomessa kuin muualla maailmassa.

  Tutustu kirjoittajaan
  Sofia
 • Sanna Lappalainen

  Sanna Lappalainen

  Sanna (KM, opinto-ohjaaja) työskenteli projektipäällikkönä Erityisnuoret ja digiajan osallisuuden tukeminen monialaisissa toimintaympäristöissä -hankkeessa (#ERNOD). ERNOD-hankkeessa edistettiin nuorten yhdenvertaisuutta kehittämällä digitaalisia oppimiskäytäntöjä ja mediakasvatuksen menetelmiä, lisäämällä tiedonsaantia ja kouluttamalla nuorten kanssa työskenteleviä toimijoita.
  Lisätietoja hankkeesta: www.xamk.fi/ernod

  Sanna fanittaa kirjastoja ja missiona hänellä onkin formaalin, informaalin sekä nonformaalin oppimisen törmäyttäminen kirjastossa.

  Tutustu kirjoittajaan
  Sanna
 • Jenni Lappalainen

  Jenni Lappalainen

  Toimin Hyvinkään nuorisopalveluilla digitaalisen nuorisotyön vastaavana ohjaajana. Työtehtäviini kuuluu mm. pelitoiminnasta vastaaminen, pelitalo, sateenkaareva nuorisotyö, verkkonuorisotyö (mm. Discord) ja Hypecon-tapahtuman järjestäminen yhdessä nuorten kanssa. Toimin myös Netarissa erityisesti Discordissa sekä Nuortenelämä.fi :ssä osana kysyttävää-palstan vastaajia. Työhistoriani alkoi animekerhon perustamisesta nuorisopalveluille vuonna 2009, joka pelitoiminnan lisänä kertoo paljon omista kiinnostuksen kohteistani. Nuorisotyöllisesti uskon monipuolisen tarjonnan tärkeyteen sekä rohkeuteen kokeilla uusiakin toimintamalleja – käyn mielelläni keskusteluja nuorisotyön monipuolisuudesta sekä tyttöydestä yhteiskunnassa.

  Tutustu kirjoittajaan
  Jenni
 • Heikki Lauha

  Heikki Lauha

  Vastaan Verkessä tutkimus- ja julkaisutoiminnasta sekä strategisesta kehittämisestä. Käytännössä työhöni kuuluvat mm. Verken kyselyjen ja julkaisujen tuottaminen sekä nuorisoalan organisaatioiden tukeminen digistrategioiden laatimisessa ja uusien kehittämishankkeiden käynnistämisessä.

  Tutustu kirjoittajaan
  Heikki