Discord on sovellus, jossa voi keskustella puhumalla ja kirjoittamalla. Discord on suosittu erityisesti peliyhteisöjen keskuudessa, mutta sovellusta voi käyttää myös nuorisotyössä. Jos et ole vielä ottanut Discordia käyttöön, lähde tutustumaan sovellukseen näiden viiden vinkin avulla. Katso alta myös Verke LIVE -koulutussarjan luento Discordin perusteista.

  1. Discord on kommunikaatioapplikaatio, joka toimii kaikilla alustoilla. Discordin voit ladata kännykkään puhelimesi sovelluskaupasta tai tietokoneille osoitteesta https://discordapp.com/
  2. Discordissa voi viestiä kahden käyttäjän kesken, mutta alkuperäisenä ajatuksena on toimia erilaisilla palvelimilla. Joitakin palvelimia voi etsiä sovelluksen avulla, joihinkin tarvitsee puolestaan erillisen kutsulinkin.
  3. Aloita Discordin kokeilu tutustumalla Verken palvelimeen: https://discord.gg/5RWNAYa. Teemakohtaisilla kanavilla voit rohkeasti kysellä vinkkejä ja neuvoja muilta nuorten kanssa työskentelviltä sekä jakaa omia vinkkejä Discordin käyttöön.
  4. Discordin palvelimista löytyy erilaisia listauksia ja tägäyksiä aiheiden mukaan esimerkiksi täältä: https://top.gg/servers. Suomalaisia palvelimia voi etsiä puolestaan täältä: https://disboard.org/servers/tag/suomi.
  5. Discordin anonymiteetti on korkea. Toisesta käyttäjästä näkee tämän halutessa vain nimimerkin. Käyttäjiä voi sovelluksessa myös hiljentää, mikäli joku käyttäytyy sopimattomasti. Anonymiteetin vuoksi Discordissa voi keskustella herkistäkin aiheista turvallisesti.

Heräsikö jotain kysyttävää Discordista? Ole yhteydessä Verken Panuun, panu@verke.org.