Omien Telegram-tarrojen tekeminen

Mies ottaa puhelimella kuvaa ulkona talvimaisemissa selkä kameraan päin.

Telegramissa on mahdollista luoda omia tarrakokoelmia. Tarrojen luominen on suhteellisen helppoa ja yksinkertaista. Alla olevassa ohjeessa käymme pääpiirteissään läpi, miten tarrojen luominen tapahtuu. Tarrojen luominen helpottuu, mikäli käytettävissä on Adoben Photoshop -ohjelma, mutta se ei ole välttämättömyys.

Tarroja voi tehdä mistä tahansa aiheesta, vaikkapa omista logoista (kuten Verken paketissa),  kannattaa kuitenkin muistaa että ne ovat julkisia.  Tarrojen luominen on helpointa tietokoneella. Mikäli sinulla ei vielä ole Telegram-sovellusta tietokoneella, niin käy lataamassa se heidän kotisivuiltaan. Asentamisen jälkeen lisää Telegram-kaveriksesi tarra-botti (Stickers bot), löydät hänet etsimällä käyttäjää @stickers.

Seuraavaksi kannattaa laatia valmiiksi ne tarrat, jotka haluat lisätä sovellukseen. Mikäli sinulla on käytössä Photoshop ohjelma, niin lataa valmis tarrapohja. Voit periaatteessa tehdä minkälaisesta kuvasta tahansa tarran, mutta Telegram suosittelee, että tarra täyttää seuraavat ehdot.

  • koko korkeintaan 512px x 512px. (toisen sivun on pakko olla tuo 512px)
  • tiedostomuoto png
  • taustan tulisi olla läpinäkyvä
  • kuvassa tulisi olla valkoiset ääriviivat

Seuraavaksi aloita keskustelu Stickers botin kanssa. Komennolla /newpack kerrotaan botille, että haluamme luoda uuden tarrakokoelman. Botti tiedustelee tarrakokoelman nimeä, voit nimetä kokoelmasi haluamallasi tavalla. Tämän jälkeen botti kysyy minkä emojin yhteyteen haluat tarran liittää, voit valita minkä tahansa tarraa kuvaavan emojin. Tämän jälkeen botti pyytää sinulta varsinaista kuvaa. Kyseinen kuva tulee lähettää botille painamalla tekstikentän vasemmalla puolella olevaa klemmarin kuvaa ja valitsemalla ”file” ja sitä kautta oma kuva. Mikäli haluat lisätä enemmän tarroja kokoelmaan, niin lähetä botille uusi emoji ja kuva.

Kun olet valmis, niin anna komento /publish Seuraavaksi botti pyytää jälleen nimeä luomallesi kokoelmalle, tämä nimi tulee olemaan myös linkkinä tekemällesi paketille. Voit jakaa tarrat muiden kanssa esimerkiksi antamalla heille osoitteen kokelmaan. Osoite on muotoa https://www.telegram.me/addstickers/NIMI

Mikäli haluat lisätä uusia tarroja kokoelmaasi, niin anna botille komento /addsticker telegram.me/addstickers/NIMI missä NIMI kohtaan laita tarrakokoelmasi nimi. Tämän jälkeen valitse jälleen emoji ja lähetä haluamasi kuva botille.

Kannattaa huomioida, että joissakin tapauksissa saattaa kestää useita kymmeniä minuutteja ennen kuin uusi tarra päivittyy kokoelmaan.

Huomioi myös se, että kuka tahansa voi ottaa käyttöön tekemäsi ja jakamasi tarrat.

Katso kaikki vinkit