Puhelin, jossa neljän ihmisen kuvat ruudulla ja otsikko Hakkeroinnin monet kasvot

Hakkeroinnin monet kasvot

Online-tapahtuma

Ke 20.4. klo 13.00, Zoom & YouTube

Vaikka uutisotsikot ovat täynnä kybersotaa ja pankkipalveluiden palvelunestohyökkäyksiä, on suurin osa hakkeroinnista hyvää ja laillista. Kuitenkin yhä nuoremmat, jopa 12-vuotiaat, jäävät kiinni kyberrikoksista. Motivaationa on usein yksinkertaisesti uteliaisuus.

Miten nuoren taidot voitaisiin kanavoida varhaisessa vaiheessa valkohattuisten eli hyvis-hakkereiden puolelle? Miksi nuorten hakkerointi on hyvä asia? Miten näitä asioita voi käsitellä nuoren kanssa? Miksi rikollinen toiminta houkuttelee?

Huhtikuun hakkerointi-teema huipentuu 20.4. järjestettävään verkkotapahtumaan, jossa mukana keskustelemassa toimittaja Jarno Alastalo, erityisnuorisotyönohjaaja Sanna Parkkinen sekä suunnittelija Juha Leskinen. Pääsemme myös seuraamaan lähetyksen aikana livehakkerointia, kun Aapo Oksman (Senior Security Specialist, Nixu Corporation) saapuu lähetykseen kertomaan ja näyttämään esimerkkien avulla, mitä yksinkertainen hakkerointiprosessi oikein pitää sisällään.

Seuraa lähetystä ja osallistu mukaan keskusteluun Zoomin tai YouTuben kautta!

 

Verke julkaisee 4.4.–13.4. välisenä aikana päivittäin visuaalisia tarinoita, joissa käsitellään erityisesti hakkeroinnin hyviä puolia, mutta nostetaan esiin myös sen mustat puolet, apuna useat hakkeroinnin ammattilaiset. Videot julkaistaan Verken sivuilla sekä Instagram-tarinoihin, ja ovat katsottavissa myös jälkikäteen Monimediajulkaisuissa.

Hakkeroinnin monet kasvot -lähetys