Snapchat QR-koodin muokkaaminen

Mies ottaa puhelimella kuvaa ulkona talvimaisemissa selkä kameraan päin.

Uusien käyttäjien löytäminen on hankalaa Snapchat -palvelussa, koska siellä ei ole kunnollista hakutoimintoa. Käyttäjien lisääminen tapahtuu tietämällä heidän nimimerkki tai skannaamalla käyttäjän Snapkoodi (QR-koodi).

Snapchat tarjoaa mahdollisuuden ladata oma Snapkoodi korkealaatuisena  ja muokattavana tiedostona. Mitään suuria muokkauksia ei kannata kuitenkaan tehdä, jotta koodi olisi  luettavissa kaikilla laitteilla.

Snapchat antaa muutaman vinkin hyvän Snapkoodin luomiseen. Taustalla olevan haamun väriä voi muuttaa, mutta valkoinen väri toimii kaikkein parhaiten. Snapkoodin taustaväri on oletuksena keltainen, mutta sitäkin on mahdollista muuttaa. Värin kannattaa kuitenkin olla mahdollisimman vaalea, jotta se muodostaa tarpeeksi suuren kontrastin tummien pisteiden kanssa. Pisteet ja reunaviiva tulee pitää mahdollisimman tummana. Reunaviivaa ei saa missään nimessä poistaa, sillä sen avulla Snapchat tunnistaa koodin rajat.

Koodin mittasuhteita ei saa missään nimessä muuttaa. Kooltaan sen tulee olla vähintään 2,5cm x 2,5cm. Jos koodista halutaan tulostaa kuva vaikkapa nuorisotalon seinälle, niin kannattaa huomioida, että koodi on luettavissa 1:7 suhteessa. Suomeksi tämä tarkoittaa siis sitä, että esimerkiksi 10cm x 10cm kokoinen koodi on luettavissa korkeintaan 70 cm päästä.

Oman Snapkoodin voi käydä lataamassa selaimella suoraan Snapchatin sivuilta.

(Kuvassa on Verken vanha Snapkoodi muokattuna Verken väreihin sopivaksi.)

Katso kaikki vinkit