Discord nuorisotyön välineenä

Verken julkaisuja pinottuna pöydälle

Discord on maksuton viestintäpalvelu, joka toimii useilla eri alustoilla ja on ladattavissa niin puhelimelle kuin tietokoneellekin. Discord on suosittu erityisesti peliyhteisöjen keskuudessa, mutta sovellusta käytetään nykyään paljolti muuhunkin kanssakäymiseen ja yhteydenpitoon. Näin Discord soveltuu hyödynnettäväksi myös nuorisotyössä.

Vuoden 2020 alussa erilaisille vinkeille ja ohjeille Discordiin liittyen oli kova tarve. Verke tuotti tuolloin jonkin verran materiaalia aiheeseen liittyen, mutta kovan kysynnän ja nopean tahdin vuoksi materiaalit olivat ripoteltuina useaan paikkaan ja lähinnä erilaisina listauksina. Olemme nyt tiivistäneet ja koostaneet kyseiset materiaalit helpommin luettavaksi yhteen julkaisuun nimeltään Discord nuorisotyön välineenä.

Julkaistussa monimediajulkaisussa kerrataan, mikä Discord oikein onkaan ja miten se toimii tehokkaana viestintäkanavana nuorisotyössä. Julkaisuun on sisällytetty vinkkejä Discordin erilaisista kätevistä ominaisuuksista liittyen esimerkiksi toimintojen automatisointiin ja käyttökokemuksen parantumiseen. Discord nuorisotyön välineenä sisältää tekstin ja kuvien lisäksi opetusvideota ja usein kysyttyjä kysymyksiä, ja julkaisussa päästään myös tutustumaan erilaisiin servereihin. 

Katso kaikki julkaisut