WhatsApp on mahdollistanut jonkin aikaa ryhmäviestien lähettämisen ilman, että vastaanottajat saavat tietoonsa muiden ryhmään kuuluvien puhelinnumeroita. Toimintoa kutsutaan WhatsApp -sovelluksessa vastaanottajalistaksi tai broadcast list.

Toimintoa voidaan käyttää esimerkiksi uutiskirjeiden tai vastaavien tiedotteiden lähettämiseen halutulle kohderyhmälle. Toiminto ei kuitenkaan mahdollista viestien lähettämistä kenelle tahansa, sillä vaatimuksena on että vastaanottajalla on tallennettuna lähettäjän puhelinnumero puhelimensa muistissa.

Listojen luominen on yksinkertaista. WhatsApp:n perusnäkymässä painetaan Android ja Windows Phone puhelimissa painiketta missä on kolme pistettä ja sieltä valitaan ”Uusi vastaanottajalista”. Tämän jälkeen listalle lisätään halutut henkilöt. Listaa on mahdollista muokata myöhemminkin, poistaa ja lisätä henkilöitä. Mikäli joku vastaa listalle lähetettyyn viestiin, tulee se näkyville ainoastaan listan lähettäjälle.

Mikäli on tarkoitus julkaista esimerkiksi nuorisotoimen ajankohtaisia tiedotteita lähetyslistan avulla, kannattaa pyytää nuoria lisäämään kyseinen puhelinnumero puhelimensa muistiin ja lähettämään WhatsApissa viestin, että haluaa tilata tiedotteet puhelimeensa. Kurkkaa Verken WhatsApp uutiskirjeen ohjeistusta.

Pitkien viestien kirjoittaminen on huomattavasti helpompaa tietokoneella, kuin matkapuhelimen pienellä näppäimistöllä. Kun listan jäsenille on lähetetty ensimmäisen kerran,, niin tuo lista näkyy myös WhatsApp -sovelluksen tietokoneversiossa. Tietokoneella pääset käyttämään WhatsAppia menemällä osoitteeseen web.whatsapp.com ja noudattamalla sieltä avautuvia ohjeita.