SomeCamp keräsi toukokuussa 2016 noin 70 henkilöä kunnista, seurakunnista ja järjestöistä yhteen kolmeksi päiväksi. Päivien materiaalit on koottu tälle sivulle sekä www.somecamp.fi sivuille.

Panu Mäenpää: “Etäistä yhteisöllisyyttä”

Yksilöllisyyden triumfi vai etsintäkuulutus omalle, uudelle heimolle? Millä tavalla pyrimme muuttamaan omaa maailmaamme antamalla muille mahdollisuuden tirkistellä omaamme? Onko oman itsen esille tuominen itse asiassa vain ilmaisu siitä, että haluamme muiden validoivan olemassaolomme? Puheenvuorossa käsitellään Tube-kulttuurin taustaa, käytäntöä ja mahdollisuuksia käytännön ja erilaisten näkökulmien kautta.

Mikko Lampi: ”Digiajan kulttuuri ja teknologia mahdollistajana”

Millainen on digiajan kulttuuri? Miksi maailma digitalisoituu? Millainen kansalaistaito koodaaminen oikein on? Kokeilukulttuuri on juuri nyt trendikäs sana, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa?  Meillä ihmisillä on sisäinen tarve yhteisöllisyydelle. Meillä kaikilla on kyky unelmoida, rakentaa ja tehdä. Me jaamme kokemuksia ja tietoa. Me opimme yhdessä ja pidämme hauskaa. Hakkeri- eli värkkäämiskulttuuri yhdistää uudenlaista ajattelua, teknologiaa ja yhteisöllisyyttä. Digiajan yhteiskunta on parempi, avoimempi ja kestävämpi. Se tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia uteliaille. Maailma muuttuu joka tapauksessa – ilman meitä tai meidän johdolla.

Tero Kerttula: ”Digitaaliset pelit harrastamisen objekteina – pelaajakulttuuri pelaamisen ulkopuolella”

Mitä tapahtuu, kun peliharrastus ei ole enää vain pelaamista? Digitaalinen aikakausi ja internet ovat antaneet uusia mahdollisuuksia pelaajakulttuurin kehittämiselle. Pelaaminen ei ole enää pelkkää pelaamista, se on myös itsensä toteuttamista ja ilmaisemista verkossa. Sen lisäksi pelaamisen sosiaalisuus on saavuttanut uusia mittasuhteita pelkän yhdessä pelaamisen ohessa. Pelaamisesta on tullut urheilumuoto, siitä on tullut luovan harrastamisen muoto, unohtamatta kuitenkaan pelaamista itseään. Puheenvuorossa otetaan vilkaisu moneen erilaiseen peliharrastamisen muotoon ja peilataan nykyistä pelaajakulttuuria myös videopelaajiin 1980-1990 -luvuilla. Onko maailma sittenkään muuttunut niin paljoa?