Facebook live

Mies ottaa puhelimella kuvaa ulkona talvimaisemissa selkä kameraan päin.

Facebook on mahdollistanut suorien lähetysten tekemisen Applen iOS käyttäjille jo jonkin aikaa. Nyt tuo ominaisuus on tullut myös Android pohjaisiin puhelimiin, mutta sillä rajoituksella että toistaiseksi suoran lähetyksen voi tehdä ainoastaan Facebook -sivulle, ei siis henkilökohtaiseen profiiliin.

Live toimintoa voi käyttää suoraan Facebook -sovelluksella tai Pages Manager nimisellä ohjelmalla, joka  on Facebook -sivujen hallinnointiin tarkoitettu sovellus. Sovellus löytyy maksutta Google Play Storesta.  Alla on lyhyet ohjeet live videon tekemiseen.

Avaa Pages Manager -sovellus ja kirjaudu sisälle. Sovelluksen kautta voit hallita kaikkia niitä Facebook -sivuja joiden ylläpitäjänä olet. Valitse oikean ylälaidan valikosta se sivu minkä seinälle haluat tehdä suoran lähetyksen.

Paina julkaise painiketta ja valitse kuvake missä henkilön ympärillä on kaaret. Seuraavaksi anna lähetykselle nimi ja paina Siirry live-tilaan. Lähetys käynnistyy 3 sekunnin viiveellä. Lähetys on nyt katsottavissa kyseisellä Facebook sivulla. Katsojilla on mahdollista osallistua lähetykseen kommentoimalla. Kaikki kommentit näkyvät myös kuvaajalle, lähetysruudun alalaidassa.

Kun lopetat lähetyksen jää se talteen Facebook sivun videoihin.

Voit myös katsoa mitä lähetyksiä on parhaillaan meneillään ympäri maailman, Facebookin karttasivulta.

Katso kaikki vinkit