Nuorten Turvasatama -webinaari: Nuorten digiyhteisöllisyys

Sijainti Online

Online-tapahtuma

Klo 13 - 15

Pesäpuu ry:nOsallisuuden Aika ry:n ja Auta Lasta ry:n Veturointi-toiminnan yhteisessä Nuorten Turvasatama -hankkeessa on kehitetty verkkovälitteistä tukea, vertaistukea ja osallistumismuotoja lastensuojelusta kokemusta omaaville nuorille.

Hankkeen Miten tuemme lastensuojelun asiakkaana olevia nuoria digitaalisissa palveluissa? -webinaarissa saat käytännönläheistä tietoa siitä, kuinka huomioida ja kohdata lastensuojelusta kokemusta omaavat nuoret verkossa työskennellessä sekä millaisia erityispiirteitä kohtaamiseen ja työskentelyyn voi liittyä. Webinaarin yhteydessä julkaistaan aiheeseen liittyvä maksuton opas.

Nuorten Turvasatama -webinaari soveltuu erityisesti digitaalista nuorisotyötä tekeville sekä kaikille muille työssään lastensuojelun asiakkaana olevia tai olleita nuoria kohtaaville.

Nuorten Turvasatama -webinaarin ohjelma:

13–13.25 Nuorten Turvasatama -hankkeen esittely
Esittelemme hankkeen toimintaa, tuloksia ja hankkeen aikana muodostamaamme ymmärrystä lastensuojelun piirissä olevien ja olleiden nuorten digitaalisesta kohtaamisesta.

13.25–13.50 Nuorten dialogi ja yleisökysymyksiä
Dialogissa kolme Turvasatama-yhteisön nuorta keskustelevat projektityöntekijä Maya Waitaran johdattelemana verkkoyhteisöjen merkityksistä ja lastensuojeluun liittyvien kysymysten huomioimisesta verkkovälitteisessä auttamis- ja kohtaamistyössä.

13.50–13.55 Tauko

13.55–14.35 Yhteinen työskentelyosuus ja nostot
Kevyessä työskentelyosuudessa pääset pohtimaan ja jakamaan ajatuksiasi Padlet-alustan kautta. Työskentely ei vaadi kamera- ja ääniyhteyttä, vaikka ääneen keskusteluakin voidaan hyödyntää halukkaiden kesken.

14.35–14.55 Asiantuntijapuheenvuoro: Nuorten digiyhteisöllisyys
Iita-Mari Ruponen, suunnittelija, Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verke
Digitaaliset alustat kuten sosiaaliset mediat tarjoavat nuorille mahdollisuuksia oppia, luoda yhteyksiä ja vaikuttaa maailmaan. Puheenvuorossa kerrotaan, mitä nuoret ajattelevat näistä itse keskittyen somen ja verkkoyhteisöjen mahdollisuuksiin ja hyviin puoliin.

14.55–15 Oppaan julkaisu ja lopetus
Webinaarin lopuksi julkaisemme maksuttoman “Kuinka ollaan täällä vahvistettu ja tuettu toisiamme” – Lastensuojelun piirissä olevat nuoret digitaalisissa palveluissa -oppaan.

Ilmoittaudu webinaariin täällä.

Lisätietoja:

Krista Kokkonen
projektipäällikkö
041 731 1402
krista.kokkonen(at)pesapuu.fi

Webinaarin tiedot ja ilmoittautuminen