Perjantaipulinat

Kuukausittainen Perjantaipulinat on mahdollisuus päästä vaihtamaan ajatuksia, ideoita ja kokemuksia muiden digijutuista kiinnostuneiden nuorisoalan työntekijöiden kanssa. Mukaan keskusteluun voi hypätä koska vain.

Digitaalista nuorisotyötä tekevä ihminen saattaa joskus olla oman tonttinsa kanssa työyhteisössä yksin. On mahdollista, että muuta työyhteisöä ei digitaalinen ulottuvuus kiinnosta, tai työpaikalla voidaan kokea, ettei siellä ole tarpeeksi osaamista digitaalisuuteen liittyvissä asioissa. 

Discord-palvelussa Verken kanavalla järjestettävä kuukausittainen Perjantaipulinat paikkaa tätä epäkohtaa ja toimii kaikkien digitaalisuudesta kiinnostuneiden nuorisotyön ammattilaisten kohtauspaikkana.

 

Tarvitset vain Discord-tunnukset

Pulinat järjestetään noin kerran kuukaudessa klo 11-14 Verken kanavalla Discord-palvelussa. Discordiin voi tehdä ilmaiseksi tunnuksen, jonka jälkeen se toimii selaimella, puhelimella ja tietokoneella.

Discord-palvelu: https://discordapp.com/

Verken Discord-kanava

Jokaisella Perjantaipulinalla on oma teemansa, mutta puhua saa vapaasti kaikista mieleen tulevista asioista – kunhan ne liittyvät digitaalisuuten ja/tai nuorisotyöhön. Perjantaipulinoissa paikalla on ainakin yksi verkeläinen, mutta kanavalla voi jatkaa keskustelua koska vain. Pulista voi kirjoittamalla chattiin tai puhumalla.

Kevään 2019 teemat:

25.1. Tietokoneet ja muu digilaitteisto nuorisotyössä
Mitä ja minkälaisia hankintoja alkavalle vuodelle? Uudet tuulet CES 2019 messuilta.

15.2. Ystävyys digitaalisella aikakaudella
Moni nuori pitää applikaation tai pelin välityksellä tapahtuvaa kommunikaatiota ja kanssakäymistä yhtä arvokkaana kuin kasvokkain tapahtuvaa kontaktia. Onko ihmisten välisissä suhteissa tapahtumassa murros? Miten nuorisotyössä voidaan tukea verkkovälitteistä ystävyyttä?

15.3. Oma työ, oma digi
Miten digitaaliset palvelut ja laitteet näkyvät omassa työssä? Entä koko organisaatiossa? Onko teillä olemassa toimintasuunnitelma digitaaliselle nuorisotyölle?

26.4. Täysin vapaa keskustelu
Kysy kerro ihmettele, yhdessä kaikkien muiden kanssa.

14.5. Perjantaipulinat live at Somecamp
Face to face in Lapland, osallistujien kahvihetki ja verkostoituminen, mitä Somecamp on tarjonnut?

24.5. Somecamp jälkilöyly
Mitä kaikkea Somecampilla tapahtui? Uudet oivallukset ja muuta pulinaa. Olitko itse mukana?

Lisätietoja: Pasi Tuominen