Uutiset 07.09.2018

SomeCast antaa lisää tilaa vapaalle keskustelulle

SomeCast lähtee syksyyn uuden konseptin myötä. Teemana on, ettei teemaa ole. Keskustelut pyörivät kuitenkin edelleen sosiaalisen median, teknologian ja nuorisotyön ympärillä.

Uudistuksen myötä jokaisessa noin kahden viikon välein ilmestyvässä SomeCastissa on aina vähintään yksi vieras. Podcastin puheenjohtajana toimii edelleen johtava kissavideokonsultti Jarno Alastalo, ja vakioäänenä on joko Juha Kiviniemi tai Marcus Lundqvist Verkestä.

Alastalo kertoo, että uuden konseptin mukaan teemoja ei ole, jotta podcast-pöydän ääreen saapuvat vieraat voivat nostaa yllättäviäkin asioita esiin.

Punaisena lankana on kuitenkin edelleen digitaalisuus ja nuorisotyön parissa työskentelevien inspiroiminen. ”Sekä kissavideoista mahdollisimman usein puhuminen.”

Vapaammat kädet vieraille

”Somecastia on tehty jo jonkin aikaa, ja vakiokuuntelijat varmasti muistavat että formaatti on hakenut muotoaan jo parikin kertaa. Hieman irralliseksi jääneen Ajankohtaiset/Teema -kahtiajaon jälkeen päädyimme lyömään viisaat päät yhteen ja halusimme vaihteeksi ravistella vähän pakkaa”, kertoo Verken Juha Kiviniemi.

”Lisää vieraita on koko ajan kaivattu, ja uusi konsepti antaa vieraille vapaammat kädet puhua juuri siitä, minkä aiheen itse haluaa tuoda pöytään. Samalla vähennämme vakioäänien ennakkovalmisteluun kuluvaa aikaa.”

Syksyn 2018 SomeCastit julkaistaan 25.9. 9.10. 24.10. 14.11. 20.11. 4.12. ja 18.12.

Tuoreimman podcastin ja muut SomeCast -lähetykset voit kuunnella täältä.

Löydät SomeCastin myös seuraavista sosiaalisen median palveluista:
Facebook
Twitter
Instagram