Uutiset 08.10.2018

InterCityYouth -konferenssin julkilausuma peräänkuuluttaa ketterää johtamista

InterCityYouth -konferenssi järjestettiin Thessalonikissa 3.-5.10.2018. Sen yhtenä kantavana teemana oli digitaalinen nuorisotyö. Konferenssissa kirjoitettiin julkilausuma digitaalisen nuorisotyön johtamisesta.

Nuorisotyön johtajien ja nuorisotyöntekijöiden kirjoittama julkilausuma haluaa digitaalisen nuorisotyön johtamisen olevan ketterää.

Johtamisen tulee julkilausuman mukaan perustua suunnitelmaan, joka sisältää tavoitteet ja toimenpiteet digitaaliselle nuorisotyölle. Suunnitelman laatimiseen tulee johdon lisäksi osallistua myös työntekijöiden ja nuorten.

Mahdollisuus kehittää osaamistaan tärkeää

Koska digitaalinen teknologia ja nuorten median käyttötavat ovat jatkuvassa muutoksessa,  julkilausuman mukaan nuorisotyöntekijöille tulee taata joustavia tapoja oman digiosaamisensa kehittämiseen.

Työntekijöille tulee myös varata aikaa uuteen teknologiaan tutustumiseen sekä yhdessä nuorten kanssa että vertaisjakamiseen kollegojen kanssa.

Julkilausuma julkaistaan InterCityYouthin verkkosivuilla: http://intercityyouth.eu/

InterCityYouth  on vuosittain järjestettävä konferenssi, joka kokoaa yhteen noin sata  nuorisotyön johtajaa ja nuorisotyöntekijää Euroopan suurista kunnista.