Uutiset 26.01.2017

Haluatko järjestää tapahtuman, jossa innovoidaan uusia ratkaisuja digitaaliseen nuorisotyöhön?


SomeJam (www.somejam.fi) on yhteisöllinen tapahtuma, jossa ideoidaan teknologiaa hyödyntäviä nuorisotyöllisiä konsepteja. Eri alojen osaajista koostettavilla ryhmillä on 48 tuntia aikaa ideoida konkreettisia keinoja, joilla parannetaan nuorten hyvinvointia teknologian tai uudenlaisten palvelujen avulla. SomeJam kannustaa laittamaan propellihatun päähän ja rikkomaan vakiintuneita ajattelumalleja!

Kenelle?

SomeJamin vahvuus on moniammatillisuus: eri alojen ammattilaisten luovuus ja osaaminen tuodaan yhteen kahden päivän ajaksi. SomeJamin osallistujat voivat olla muun muassa nuorisotyöntekijöitä, nuoria, sosiaalialan työntekijöitä, opiskelijoita, graafikkoja, koodareita, palvelumuotoilijoita tai sosiaalisen median asiantuntijoita.

Miksi?

SomeJam on rento, hauska ja toiminnallinen tapa oppia lisää nuorille suunnattujen palvelujen kehittämisestä. Osallistujat pääsevät kehittämään ja hyödyntämään omaa osaamistaan moniammatillisen tiimityöskentelyn myötä. Eri taustoista tulevilla osaajilla on paljon annettavaa toisilleen, kunhan he pääsevät ideoimaan ja luomaan yhdessä. Aiempien SomeJamien osallistujat ovat kertoneet oppineensa yhden viikonlopun aikana hyvin paljon nimenomaan tapahtuman moniammatillisuuden ansiosta.

SomeJamin aikana syntyy monia hyviä konsepteja, joita tiimit tai organisaatiot voivat halutessaan viedä eteenpäin tapahtuman jälkeen. Aiempien SomeJamien aikana kehiteltyihin konsepteihin voi tutustua ryhmien blogeissa: https://www.somejam.fi/archive/

Miten?

SomeJamin idea kumpuaa hackathoneista, joissa on 48 tuntia aikaa kehittää sovelluksen prototyyppi. Tiivis tiimityöskentely mahdollistaa asiaan keskittymisen ja luovuuden kukkimisen. Verke on järjestänyt SomeJamin kolme kertaa ja Tampereen yliopisto kerran. SomeJamin konsepti on löyhä ja muunneltavissa järjestäjäorganisaation omien näkemysten ja tarpeiden mukaan. Verke tarjoaa järjestäjäorganisaation käyttöön SomeJamin visuaaliset materiaalit, somekanavat, nettisivut, viestinnällistä tukea – sekä tietysti on käytettävissä tapahtuman suunnitteluvaiheessa.
Innostuitko? Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!
Projektipäällikkö Suvi Tuominen puh. 041 5121703
Suunnittelija Pasi Tuominen puh. 040 3347211
tai
etunimi.sukunimi(at)verke.org