Uutiset 02.02.2018

Euroopan komissio on julkaissut suosituksia ja koulutustarpeita digitaalisen nuorisotyön kehittämiseksi

Euroopan komissio asetti vuonna 2016 asiantuntijatyöryhmän laatimaan suosituksia digitaalisen nuorisotyön kehittämiselle, identifioimaan digitaaliseen nuorisotyöhön liittyviä koulutustarpeita sekä kartoittamaan digitaalisen nuorisotyön hyviä käytäntöjä.

Työryhmän raportti on nyt julkaistu ja se löytyy osoitteesta https://publications.europa.eu/s/fouj. Suomea edusti työryhmässä Verken Suvi Tuominen.

Julkaisu tarjoaa suuntaviivoja digitaalisen nuorisotyön kokonaisvaltaiselle kehittämiselle sekä osallistuu digitaalisen nuorisotyön määrittelyyn. Julkaisun toivotaan toimivan apuna digitaalisen nuorisotyön kehittämiselle niin nuorisotyön organisaatioissa kuin oppilaitoksissakin. Julkaisu sisältää neljä osiota: Digitaalisen nuorisotyön määritelmä, suositukset, koulutustarpeet sekä listaus koulutusmateriaaleista. Lisäksi liitteistä löytyy kokoelma innovatiivisia digitaalisen nuorisotyön käytäntöjä eri puolilta Eurooppaa. Suomesta ovat esillä Karhukuntien nettinuorisotyö, YAD Street Team, Suomen nuorisokeskusten digitaaliset osaamismerkit sekä pelitalotoiminta.

Julkaisu on suunnattu kaikille, joita kiinnostaa tulevaisuuteen katsovan nuorisotyön kehittäminen. Digitaalisen nuorisotyön kehittämisen suositukset voivat toimia inspiraationa niin valtakunnallisille kehittämisohjelmille kuin organisaatioiden omille linjauksille. Koulutustarpeiden kattava ja tarkkaan mietitty listaus antaa osviittaa siitä, mihin suuntaan niin nykyisten kuin tulevien nuorisotyön ammattilaisten osaamista tulisi kehittää digitaalisen nuorisotyön suhteen. Innovatiivisten käytäntöjen toivotaan toimivan innoittajina vieläkin kekseliäämpien käytäntöjen kehittämiselle.