Mitä nuorisotyöntekijän tulisi tietää

Videosarjassa käsitellään erilaisia teknologiasia aiheita ja sanoitetaan niitä nuorisotyön kielelle. Teemoina ovat muun maussa tekoäly, tietoturva, virtuaalitodellisuus, digitaalinen luovuus ja monia muita tärkeitä ja ajankohtaisia asioita.

Osa 1: Mitä nuorisotyöntekijän tulisi tietää tekoälystä

Skynet tulee, oletko valmis?! Tässä videossa mennään hieman maailmanlopun skenaarioista syrjään ja kerrotaan mitä tekoälystä on hyvä tietää juuri nyt. Tekoäly voi esimerkiksi kertoa omia runoja sateisina iltoina tai auttaa nuorisotyöntekijää ymmärtämään paremmin nuoren taustoja ja siten helpottaa vuorovaikutusta nuorten kanssa. Lue lisää ja katso.

Osa 2: Mitä nuorisotyöntekijän tulisi tietää yksityisyyden suojasta

Tuleeko käyttöehdot lukea? Mitä yksityisyys digitaalisessa maailmassa tarkoittaa nuorisotyön kannalta? Miten oman identiteetin voi suojata verkossa? Tietoturva, tietosuoja ja identiteetti ovat tämän videon aiheita. Videolla neuvotaan myös miten suojaudut signaaleilta ja teet oman foliohatun. Haastateltavina Elias Aarnio, Sonja Soini (Pelastakaa Lapset), Antti Kettunen (Tieto) ja Jim Bergström (Vuoden nuori suunnittelija 2018). Lue lisää ja katso.

Osa 3: Mitä nuorisotyöntekijän tulisi tietää työn muutoksesta

Työ muuttuu kovaa vauhtia. Tulevaisuuden työhön vaikuttaa teknologian kehittyminen, väestön ikääntyminen ja globaalissa taloudessa toimiminen sekä yleisesti maailman muuttuminen, kuten esimerkiksi ilmastonmuutos. Miten nämä muutokset tulevat vaikuttamaan meihin ja työntekoon? Haastateltavina Mikko Dufva (Sitra), Sanna Huttunen (Oodi), Pauliina Seppälä (Mesenaatti), Kalle Vähä-Jaakkola (Space Nation) ja Jari Jaanto (Startup Stuntman). Katso video täältä.