Digitaalinen pelaaminen nuorisotyössä

Luentodiat Pelikulttuureista ja pelien käytöstä nuorisotyössä:

 

Videot:

Luentomateriaalia digitaalisista peleistä, pelikulttuurista ja pelien nuorisotyöllisestä hyödyntämisestä. Luennoitsijana Pasi Tuominen. (16.12.2015, Helsinki)

Heikin ja Pasin Peliliiteri

Pelin Paikan Heikki ja Verken Pasi kuvasivat kesällä 2018 sarjan videoita digipelaamisesta. Sarjassa käsitellään pelaamisen perusteita vinkein ja porinoin rennosti rupatellen koska eihän kaiken tarvitse aina niin vakavaa olla. Kantavana ajatuksena on, että näiden videoiden avulla pelaamisesta mitään tietämätönkin pääsee pelihommissa alkuun. Videoista on varmasti myös apua peleihin työssään tai vapaa-ajalla muuten törmäävälle katsojalle.
Linkki alla.

Striimiopas

Striimioppas neuvoo striimitoiminnan aloittamisessa ja nuorisotyöllisessä käytössä. Samalla kurkataan striimikulttuurin ominaispiirteisiin ja kerrotaan laitteista sekä palveluista.
Verkkojulkaisu: www.striimiopas.fi

Nuorisotyö lanittaa -opas

Mitä on lanittaminen ja kuinka LAN-tapahtumia voi hyödyntää nuorisotyössä? Opaassa tutustutaan lanien maailmaan esimerkkien kautta. Linkki alla.

Nuorisotyö pelaa -opas

Opaassa on kuvattu käytännön esimerkkien kautta erilaisia menetelmiä, joissa on hyödynnetty digitaalisia pelejä nuorisotyössä. Linkki alla.

Pelikasvattajan käsikirja

Perusteita peleistä sekä siitä, kuinka niihin pitäisi suhtautua lasten ja nuorten kanssa. Sopii niin vanhemmille kuin ammattikasvattajillekin. Linkki alla.