Materiaali 22.03.2019

Vuokraa tarvikkeet ja aloita maker-toiminta!

Tiedote 18.3.: Verken välinelainaustoiminta on toistaiseksi poissa käytöstä. Uusia varauksia ei toistaiseksi oteta, eikä jo tehtyjä varauksia toimiteta. Mikäli olet maksanut varauksen, maksu palautetaan sinulle. Tiedotamme muutoksista, kun tilanne muuttuu.

Kaikissa mahdollisissa toiminnallisissa kysymyksissä ennen varausta ja sen aikana voi olla yhteydessä Verken Juha Kiviniemeen: juha@verke.org tai 040 183 5264.

Vuokrattavat tavarat:

Mbot -robottikitit

18 kappaletta + varaosakitti

mBot -kitit ovat helppo aloituspiste nuorisotyölliselle Maker -toiminnalle. Kitit soveltuvat mihin tahansa nuorisotyölliseen toimintaan eivätkä vaadi ohjaajilta mittavaa ennakko-osaamista. Rakenna, aja ja ohjelmoi!

 

LittleBits -salkku

 

LittleBits on magneettisten elektronisten rakentelupalikoiden sarja, joilla on erinomaisen helppo aloitella elektronista rakentelua. Tämä on kaikista Verken lainattavista välineistä ehkä aloituskynnykseltään matalin. Sarja sisältää yli 200 osaa.

 

LittleBits Synth Kit

LittleBits -syntikkakitillä voit rakentaa oman syntetisaattorin tai rumpukoneen, jolla voit tuottaa ihan oikeaa ääntä. Sarjan avulla voi tutustua elektronisen äänentuottamisen periaatteisiin. Soveltuu hyvin ryhmätoimintaan ja / tai täydentämään LittleBits -salkkua.

 

MakeyMakey

MakeyMakeyn avulla muutat minkä tahansa sähköä johtavan asian tietokoneeseen liitettäväksi ohjaimeksi. Banaanipiano? Onnistuu. Tanssipeli vesivadeilla? Onnistuu. Kuuleman mukaan myös ihmiset johtavat sähköä..

 

Micro:bit kitti (10kpl)

Micro:bit -mikrokontrolleri on helppo tapa tutustua ohjelmointiin ja on käytössä myös perusopetuksessa monessa koulussa. Ohjelmointi tapahtuu graafisessa ympäristössä, joten ohjelmointikieliä ei tarvitse osata. Laite soveltuu myös sulautettuihin projekteihin (katso esimerkiksi Verken blogista kirjoitukset Keppihevostyöpaja ja Micro:bit – pieni mutta pippurinen).

 

Arduino-kehitysalusta tarvikkeineen

Yksittäinen Arduino-kitti sopii mainiosti lainattavaksi silloin, kun haluat itse tutustua Arduino -ohjelmoinnin perusteisiin. Yksi setti sisältää Arduino-kehitysalustan, koekytkentälevyn, usb-kaapelin, LED-valoja, servomoottorin, valovastuksia ja kytkentäjohtoja.

 

Arduino-työpajasetti 10 hengelle

 

Arduino-työpajasetillä voit vetää nuorille työpajan Arduinon perusteista. Setti sisältää 10 Arduino-kehitysalustaa ja kullekin koekytkentälevyn, usb-kaapelin, servomoottorin, led -valoja ja muita tarvikkeita. Ohjelmointiin tarvitset läppärin tai tietokoneen.