Materiaali 11.06.2020

Verke LIVE – Digitaalisen nuorisotyön suunnitelmallisuus ja johtaminen

Verke järjestää kevään 2020 ajan joka torstai klo 13 kaikille avoimia ja maksuttomia verkkoluentoja vaihtuvista teemoista. Verke LIVE -koulutussarjassa perehdytään esimerkiksi nuorten tavoittamisesta somessa, Instagram Storyista, kesätoiminnan suunnittelusta ja etänä tehtävästä maker-toiminnasta. Koulutukset striimataan livenä Verken YouTube-kanavalla ja ne on katsottavissa jälkikäteen tallenteena.

Nuorisotyön digitalisaatio ei tapahdu itsestään. Siihen tarvitaan suunnitelmia, tavoitteita ja resursseja – eli johtamista. Digitalisaatiossa on kuitenkin ennen kaikkea kyse vanhojen toimintamallien muutoksesta, ei uusimman teknologian haltuunotosta.

Johdon on tärkeää tehdä päätöksiä ja pitäytyä niissä sekä näyttää esimerkkiä: jatkossa meillä on tapana tehdä näin. Avoimuus, selkeä visio, konkreettiset askelmerkit, ajantasainen tiedottaminen ja henkilöstön mukaan ottaminen sitouttavat koko organisaation muutokseen.

Koulutuksessa avataan sitä, miten digitalisaatio muuttaa nuorisotyön johtamista niin kunnissa, seurakunnissa kuin järjestöissäkin.

Aiheeseen voi perehtyä myös Verken julkaisussa Mitä nuorisotyön tulisi tietää? – Havaintoja teknologisoituvasta maailmasta.


Avainsanat