Tapahtuma Original Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinna 12.11.

Sukella somella nuorten elämään – digitalisaatio ja nuorten sometrendit

Miten digitalisaatio vaikuttaa nuorten elämään? Mikä sosiaalinen media oikeastaan on? Entä miten otan sen käyttöön omassa työssäni?

KOULUTUS ON TÄYNNÄ

Tervetuloa Verken järjestämään maksuttomaan ja kaikille avoimeen koulutuspäivään oppimaan ja keskustelemaan digitalisaatiosta, muuttuvasta tulevaisuudesta ja sosiaalisesta mediasta. Koulutuspäivä on suunnattu nuorten kanssa työskenteleville. Päivä sisältää aamiaisen ja lounaan. Kouluttajina toimivat Verken suunnittelijat Marcus Lundqvist ja Veera Värtinen. Ilmoittaudu alla olevan lomakkeen kautta viimeistään 25.10.

OHJELMA:

klo 9.30 Aamukahvit

klo 10.00 Digitalisaatio ja sosiaalinen media

Digitalisaatio ja työelämän muutos, miten muuttuu nuorisotyö?
Digitalisaatio tulee muuttamaan monia asioita ja sen vaikutuksia on nähtävillä jo nyt. Jokaisen nuorten parissa työskentelevän on hyvä olla tietoinen miten se vaikuttaa juuri omaan työhön ja erityisesti miten se tulee vaikuttamaan nuorten elämään. Digitalisaation myötä teknologiasta ja verkosta tulee yhä tärkeämpi osa jokaisen meidän arkea. Miten nuorisotyössä voidaan tarjota nuorille parempia valmiuksia kohdata muuttuva tulevaisuus? Koulutuksessa pohditaan myös, miten nuorisotyö muuttuu ja mitä taitoja tarvitaan nuorisotyössä tulevaisuudessa.

Sosiaalinen media ja trendit
Mitä suuria trendejä on sosiaalisessa mediassa meneillään juuri nyt? Mistä nuorisotyöntekijän tulisi olla tietoinen? Mistä sosiaalisessa mediassa on loppujen lopuksi kyse?  

klo 11.30-12.30 Lounas

klo 12.30 Nuorten somen käyttö
Miksi nuoret käyttävät sosiaalista mediaa? Nuoret käyttävät sosiaalista mediaa hyvin eri tavoin verrattuna aikuisiin. Oppimalla ja ymmärtämällä nuorten somen käyttöä, tunnet paremmin tavat tavoittaa nuoria sosiaalisessa mediassa.

klo 13.30 Kahvitauko

klo 14.00 Instagram nuorisotyössä
Instagram on yksi maailman käytetyimmistä sosiaalisen median palveluista ja huippusuosittu nuorten keskuudessa. Millaista sisältöä Instagramissa kannattaa julkaista ja kuinka erotut muusta sisällöstä? Mitä Instagramin päivittämisessä kannattaa ottaa huomioon? Miten hyödynnän Instagram Storyja sisällöntuotannossa?

klo 15.00 Somemarkkinointi
Sosiaalisessa mediassa viestiminen on hyvin paljon myös markkinointia. Tutustumme esimerkkien kautta erilaisiin tapoihin tehdä markkinointia somessa. Luovuudella ja rohkeudella on suuri merkitys. Miten erottua massasta ja miten saada oma viesti kuuluviin?

klo 15.30 Koulutus päättyy