Tapahtuma Monitoimitalo 13 28.3.

SomeCamp goes Nuori2017

Nuori2017-tapahtuman tiistaina on mahdollisuus syventyä koko päivän ajaksi digitaalisen nuorisotyön maailmaan. Tule hakemaan tuoreimmat vinkit digitaaliseen nuorisotyöhön, juttelemaan nuorisoalan digitalisoitumisesta ja osallistumaan mielenkiintoisiin työpajoihin!

Paneelikeskustelu: Nuorisoala <3 digitalisaatio
Klo 9.15-10.15 Wivi Lönn -sali 4 .kerros

Paneelikeskustelussa pureudutaan siihen, miten nuorisotoimiala vastaa yhteiskunnan digitalisoitumisen haasteeseen. Miten digitaalisuus kietoutuu nuorisotyön traditioon, strategioihin ja käytäntöihin? Keskustelemme myös siitä, miten nuoria voisi innostaa luovan teknologian pariin.

Aiheesta ovat keskustelemassa
– Johtaja Georg Henrik Wrede opetus- ja kulttuuriministeriöstä (Nuorisotyön ja -politiikan vastuualue)
– Nuorisotyönohjaaja Henna Viinikainen Äänekosken seurakunnasta
– Tutkija Tomi Kiilakoski Nuorisotutkimusverkostosta
– Nuorisotoimintayksikön päällikkö Kimmo Hölkki Lappeenrannan nuorisotoimesta
– CEO Heini Karppinen MeHackitista

Keskustelua johdattelee Suvi Tuominen Verkestä.

Työpaja: Mitä pelit antavat pelaajalleen?
Klo 9:30-14:30 Konehuone 1. kerros
4 kpl tunnin mittaisia pajoja

Työpajassa tutustutaan pelien käyttöön hyötynäkökulmasta: millaista hyötyä peleistä on viihtymisen lisäksi? Osallistujat pääsevät itse pelaamaan viihdepelejä, joita käytetään kouluissa ja nuorisotyössä. Lisäksi esitellään erilaisia tavoitteellisia aktiviteetteja, joiden avulla nuorisotyöntekijöillä on mahdollisuus osallistua ja tuoda rakennetta pelaamiseen.

Pelaamisen lisäksi työpajassa puhutaan oppimisanalytiikkaohjelmasta. Ohjelma analysoi pelaajan toimintaa ja pyrkii sen avulla osoittamaan, mitä taitoja pelissä harjoiteltiin. Työpajassa analytiikan tuloksia verrataan osallistujien kokemuksiin ja pyritään avaamaan uusia näkökulmia pelien hyötykäyttöön.

Tunnin mittainen työpaja järjestetään päivän aikana neljä kertaa: klo 9:30-10:30, 10:30-11:30, 12:30-13:30 ja 13:30 – 14:30. Kuhunkin työpajaan mahtuu 15 ensimmäistä. Työpajat vetää TeacherGaming.

Teemakeskustelu: Nuorten viestintäkulttuurin muutos
Klo 10.30-11.30 Strömmer 4. kerros

Nuorten sosiaalisen viestinnän välineet, tavat ja nopeus muuttuvat hurjaa vauhtia. Pysyykö nuorisotyö mukana? Pysytkö sinä? Tule keskustelemaan ajankohtaisista muutoksista ja kokeilemaan myös käytännössä, miltä tuntuu yrittää pysyä mukana tahdissa. Luvassa ainakin tietoa, tilastoa ja tuntumaa, hyppää mukaan!

Mikäli osallistut työpajaan, liity valmiiksi WhatsApp -keskusteluryhmään täällä: http://bit.ly/n2017verke . Käytämme keskustelua työpajan aikana, sitä ennen viestintää ryhmässä ei moderoida eikä viesteihin vastata.

Keskustelua johdattelee Juha Kiviniemi Verkestä.

Teemakeskustelu: Mitä pelaaminen minulle merkitsee?
Klo 10.30-11.30 Stenvall 4. kerros

Nuori peliharrastaja, pelintekijä ja pelitutkija vaihtavat ajatuksia vapaamuotoisessa keskustelussa. Rentoon keskusteluun on toivottavaa myös kuulijoiden ottaa osaa.

Kati Alha, Tampereen yliopisto, pelitutkija
TeacherGamingin työntekijä
Pelaamista harrastava nuori

Keskustelua johdattelee Pasi Tuominen Verkestä.

Työpaja: Scratchin alkeet
Klo 12.30-14.00 Strömmer 4. kerros

Tutustu ohjelmointiin hauskojen Scratch-korttien ja lasten Scratch-sivustolle koodaamien tuhansien esimerkkisovellusten avulla. Scratch on ilmainen visuaalinen ohjelmointiympäristö, johon voi tutustua osoitteessa https://scratch.mit.edu. Työpajassa on 8 kannettavaa tietokonetta ensimmäiseksi paikalle saapuneille, mutta mukaan mahtuu lisäksi 15 oman tietokoneen tai tabletin mukanaan tuovaa. Scratch toimii selaimessa, jossa on Flash-tuki. Osallistuminen työpajaan ei edellytä minkäänlaisia ohjelmointitaitoja.

Työpajan vetää Timi Hagelberg Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksesta.

Työpaja: Tunnissa tubettajaksi
Klo 12.30-14.00 Stenvall 4. kerros

Onko mielessäsi käynyt vloggaamisen tai tubettamisen aloittaminen? Tule hakemaan vinkkejä konkareilta ja kokeilemaan kuvaamista! Työpajassa käytetään osallistujien omia välineitä, eli varmista että puhelimessasi riittää virtaa. Työpajan vetävät Olarin seurakunnan Jussi Koski ja Taru Hytönen, jotka pitävät yhdessä vlogia Tulilinjalla ja Jussi vloggaa myös Pastorific-nimellä. Työpajaan mahtuu 30 ensimmäistä.

Mahdollisuuksien markkinat: Nuorten osallisuus digiajan tapahtumatuotannoissa
Klo 14.30-16.00 Wivi Lönn -sali 4. kerros

Miten luodaan toimintakulttuuria, jossa toteutuu nuorten osallisuus tapahtumatuotannossa? Viisi erilaista esimerkkiä siitä, miten nuorten osallistaminen nuorille suunnattujen tapahtumien ideointiin, suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin tapahtuu digiajassa.

Ohjelma alkaa klo 14.30 kymmenen minuutin mittaisilla esityksillä, joissa esitellään tapoja ottaa nuoret mukaan tapahtumatuotantoon ja hyödyntää erilaisia teknologisia ratkaisuja työn tekemisessä ja organisoinnissa. Esitysten jälkeen on mahdollista tutustua tarkemmin toimijoiden esimerkkeihin mahdollisuuksien torilla. Tule kyselemään ja innostumaan!

Nuorten osallistumista tapahtumatuotantoihin ovat esittelemässä:

  • Mikko Lehtonen, Suomen partiolaiset: #Roihu2016 – nuoret suurleirin sometiiminä
  • Jenni Lappalainen & Anja Korkiakangas, Hyvinkään nuorisopalvelut: Hypeconin järjestämiseen saavat osallistua kaikki
  • Timo Liimatta, Nurmijärven seurakunta: LAN-tapahtumat nuorten järjestäminä
  • Sanna Lesonen, Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus: Nuorten osallistaminen tapahtumatuotannossa
  • Kai Korpi, Nakkilan seurakunta: Podcastia ja pelaamista

————————–

Monitoimitalon 4. kerroksen aulassa on koko päivän ajan mahdollisuus jutella verkeläisten kanssa, hakea tuoreimpia digitaalisen nuorisotyön materiaaleja ja osallistua seuraaviin juttuihin:

Raspberry Pi -valokuva-automaatti
Klo 9.00-16.30 Aula 4. kerros

Tule kokemaan Raspberry Pi:n ympärille rakennettu pieni valokuva-automaatti, jolla voit ottaa itsestäsi valokuvan – laite lähettää sen halutessasi automaattisesti sosiaaliseen mediaan. Automaatti on rakennettu tee-se-itse-hengessä ja on rakennettavissa noin sadan euron kustannuksella (Raspberry Pi, kameralisäosa ja kosketusnäyttö). Automaatin ohessa pyörii video, jossa laitteen rakennus- ja asennusvaiheet on havainnollistettu.

Ihmeteltävää digitaalisesta nuorisotyöstä?
Klo 9.00-16.30 Aula 4. kerros

Aulassa hengaa koko päivän Verken työntekijä, jolla on aikaa ihmetellä kanssasi:
– vaikkapa Jodelia ja Musical.lyä
– sitä mikä on hyvää markkinointia sosiaalisessa mediassa
– miten digitaalinen maailma huomenna makaa ja nuorisotyö sen kanssa 🙂

Eli saat tulla kertomaan loistavan oivalluksesi digitaalisesta nuorisotyöstä tai kysymään aiheesta mitä vaan!

Tutustu digivärkkäilyyn
Klo 9.00-16.30 Aula 4. kerros

Mitä ovat LittleBits ja MakeyMakey? Tule tutustumaan erilaisiin teknologisiin rakentelusarjoihin sekä siihen, miten voit opetella nuorten kanssa koodaamisen alkeita. Pajat ovat käynnissä nonstoppina koko päivän.

Ilmoittaudu NUORI2017-tapahtumaan.