Tapahtuma Internet 16.9.–5.11.

SomeCamp 2020

Verken jo perinteeksi muodostunut SomeCamp-tapahtuma järjestetään tänä vuonna kokonaan verkossa, myöhemmin ilmoitettavilla verkkoalustoilla. Tarjoamme tukea SomeCampissa käytettävien teknisten alustojen käyttöön, eli emme edellytä aiempaa kokemusta kyseisten verkkoalustojen käytöstä. Vuonna 2020 SomeCampissa työskennellään ryhmissä, innovoidaan uutta, kuullaan upeita asiantuntijapuheenvuoroja ja verkostoidutaan nuorisoalan sisällä.

SomeCamp on suunnattu aivan kaikille digitaalisesta nuorisotyöstä kiinnostuneille: voit olla jo kokeneempi konkari tai vasta aloittelemassa digitaalista nuorisotyötä. Vuonna 2020 keskitymme tapahtuman läpileikkaavana teemana suunnitelmallisuuteen digitaalisessa nuorisotyössä.

Somecamp 2020 on täynnä. Tänä vuonna emme kerää listaa varapaikoista, mutta voit seurata keynote -puheenvuoroja Verken YouTube -kanavalta. Keräämme myös tapahtuman tuotoksia verkkoon, pysy kuulolla!

TAPAHTUMAN RAKENNE

SomeCamp 2020 kestää 16.9.-5.11. ja se rakentuu yhteisestä aloituksesta, pienryhmissä työskentelystä ja kahden päivän yhteisestä ohjelmasta. Toivomme ilmoittautujilta sitoutumista kaikkiin tapahtuman työskentelyjaksoihin, sillä tapahtuma muodostaa kokonaisuuden ja ryhmän toiminnan kannalta on tärkeää että kaikki pystyvät olemaan läsnä koko ajan.

Kick-off 16.9. klo 14-16

SomeCamp 2020 käynnistyy! 16.9. on ilmoittautuneiden ensimmäinen yhteinen kokoontuminen. Kick-offissa kuulemme myös ensimmäistä huippupuhujaa, joka kertoo suunnitelmallisuudesta omassa työssä. Avauksen jälkeen ilmoittautuneet jakaantuvat ryhmätöiden teemojen mukaan ryhmiin ja tutustuminen aloitetaan omassa ryhmässä verkeläisten kanssa.

Ryhmätyöskentely 30.9.-21.10. keskiviikkoisin klo 13-15

Osallistujat voivat valita, mihin ryhmään haluavat osallistua: digitaalinen teknologia ryhmätoiminnassa, nuorisotyölliset botit vai sosiaalinen media. Ryhmissä tuotetaan otsikkonsa mukaisia toimintamalleja ja sisältöä nuorisotyöhön sekä kokeillaan erilaisia tapoja nuorisotyöllisen toiminnan suunnitteluun.

Ryhmät kokoontuvat yhteisen ryhmätöiden aloituksen (30.9.) jälkeen 7.10.-21.10. keskiviikkoisin klo 13-15. Ryhmissä työskentelyyn kuuluu myös itsenäistä työskentelyä, jolle on hyvä varata pari tuntia viikossa. Ryhmiin ilmoittaudutaan ilmoittautumislomakkeen yhteydessä.

Intensiivipäivät 4.-5.11.

Keskiviikko 4.11. klo 9-17
– Yhteinen aamukahvi
– Intensiivipäivien aloitus
– Keynote + Q&A-tuokio: Katse eteenpäin: miten suunnitelmallisuus auttaa pääsemään tavoitteisiimme?
– Lounastauko
– Ryhmien tuotoksien käsittely: mitä saimme pienryhmissä aikaan?
Mitä opimme ryhmätyöskentelyn aikana suunnitelmallisuudesta digitaalisessa nuorisotyössä ?Työstämme yhdessä opitusta tuotoksen, joka toimii työkaluna digitaalista nuorisotyötä suunnitellessa.
– Päivän yhteenveto, seuraavan päivän ohjeistus ja iltaohjelman esittely

klo 18.00 Vapaaehtoista Iltaohjelmaa
– Stand-up koomikko Joni Suikeli
– Neljä teemoitettua iltaohjelmahuonetta
– Pasin tietovisa

Torstai 5.11. klo 9-16
– Yhteinen aamukahvi
– Keynote ja Q&A-tuokio: Miten suunnitelmallisuus tekee toiminnastamme vähemmän haavoittuvaa tulevaisuuden muutoksille?
– Miten lisätä suunnitelmallisuutta omassa työyhteisössä?
Työkaluja tulevaisuuden ennakointiin
– Lounastauko
– Ideoita, menetelmiä ja välineitä digitaaliseen nuorisotyöhön
Osallistujien vetämät työpajat I
Osallistujien vetämät työpajat II
– Yhteenveto ja päätössanat

(HUOM! Kellonajat ja sisällöt tarkentuvat myöhemmin)

KÄYTÄNNÖN INFOA

SomeCamp 2020 järjestetään kokonaisuudessaan verkossa, myöhemmin ilmoitettavilla alustoilla. Tapahtuma on osallistujille maksuton, mutta varmistuthan ennen ilmoittautumista työajan käytöstä ylläolevan aikataulun mukaisesti.

Somecampin 2020 ilmoittautuminen on päättynyt. Jos olet ilmoittautunut etkä pääsekään osallistumaan, toivomme mahdollisimman pikaista perumista ilmoittamalla asiasta osoitteeseen info@verke.org.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Liity tapahtuman Facebook-eventiin täällä.

Katso tallenne 19.5. järjestetystä infotilaisuudesta:

Ilmoittaudu mukaan SomeCamp-tapahtumaan täällä! Ilmoittautuminen on auki 30.6.2020 asti tai niin kauan kuin paikkoja riittää (tarjolla on 50 paikkaa).