Tapahtuma Glo hotel, Jugend-sali 9.11.

Nusuvefon 10-vuotisjuhlaseminaari

Digitaalinen työote ja nuorten tulevaisuus – Nusuvefon 10-vuotisseminaari 9.11.2017

Glo-hotel, Jugend-Sali (Lönnrotinkatu 29, Helsinki)

Kutsumme nuoriso- ja sosiaalialan ammattilaisia ja päättäjiä juhlistamaan kanssamme Nuorille suunnatun verkkotyön foorumin eli Nusuvefon 10-vuotista taivalta. Nusuvefo on kasvanut muutaman järjestön kokoonpanosta yli 40 toimijan kokonaisuudeksi ja näyttää työllään suuntaa verkkovälitteisen työn kehittämiselle.

Juhlaseminaarissa pääset tutustumaan, miten nuorille suunnattu verkkotyö on kehittynyt ja millaisia kehityskulkuja on odotettavissa tulevaisuudessa. Tapahtumassa julkistetaan myös uusia työvälineitä, joiden avulla verkkotyötä voi viedä eteenpäin lasten ja nuorten oikeuksia kunnioittaen.

Tilaisuus on maksuton. Tilaan mahtuu 100 henkeä. Tervetuloa juhlimaan!

Seuraa livestreamia youtubesta: https://www.youtube.com/watch?v=I8ga-UjJ_Do 


Ohjelma:

9:30 – 10:00 Ilmoittautuminen
10:00 – 10:15 Tervetulosanat Ilmo Jokinen, Ehyt ry & Saara Mäki-Reinikka, Sekasin-chat
10:15 – 10:45
Nusuvefo 10 vuotta – kehityskaaria ja muisteloita
2007 IRC-Galleria oli Suomen suurin nuorisomedia, Windows Vista -käyttis ja Pleikka 3 julkaistiin ja analogiset televisiolähetykset lopetettiin. Millaisessa ilmapiirissä Nusuvefo syntyi, miksi ja mitä sitten tapahtui? Puheenvuorossa Immo Parviainen (OKM), Timo Mulari (STEA) & Suvi Kuikka (Helsingin kaupunki).
10:45 – 12:00
Nuoret ja digitaaliset ympäristöt 2027
Kurkistetaan kymmenen vuoden päähän ja mietitään, miten verkossa tapahtuva työ muuttuu, ja mikä on digitalisaation vaikutus lasten ja nuorten kanssa tehtävään työhön. Puhujana tulevaisuuden tutkija Julia Jousilahti, Demos Helsinki.
Kommenttipuheenvuorot Riikka Marttinen (EHYT) ja Juha Kiviniemi (Verke).
12:00 – 13:00 Lounas (omakustanteinen)
13:00 – 13:30 Verkkonuorisotyön saavutettavuus – teoriasta tekoihin
Verkkonuorisotyön saavutettavuus tarkoittaa jokaisen nuoren yhdenvertaista oikeutta löytää, käyttää ja hyötyä nuorille suunnatuista verkkopalveluista ja verkkotyöstä. Ohjelmaosuudessa paneudumme siihen, miten jokainen voi edistää saavutettavuutta käytännön työssään. Puhujina Sara Mäkäräinen (A-klinikkasäätiö) ja Sari Hälinen (Väestöliitto).

13:30 – 14:00 Lastensuojelu ja verkkonuorisotyö – haasteet ja parhaat käytänteet Mitä on lastensuojelun ja verkkonuorisotyön yhteistyö käytännössä? Mitä erityispiirteitä liittyy lastensuojeluilmoitusten tekoon verkkotyössä? Mitä haasteita on havaittu? Miksi lastensuojeluilmoitusten tekeminen on tärkeää? Puhujana Laura Keisanen (Pelastakaa Lapset ry) ja vanhempi konstaapeli Susanna Mara (Helsingin poliisilaitos)
14:00 – 14:30 Tietosuoja-asetuksen vaikutus ammattilaisten työhön verkossa. Ajankohtainen Nusuvefon tietosuojatyöryhmän tilannekatsaus tietosuoja-asetukseen verkkonuorisotyön näkökulmasta. Puhujana Merja-Maaria Oinas (Koordinaatti).
14:30 – 15:00 Kahvi
15:00 – 15:30 Kunnioittava ja laadukas kohtaaminen verkossa – käytänteet kuntoon
Puheenvuorossa esitellään kunnioittavan ja laadukkaan verkkokohtaamisen huoneentaulu. Huoneentaulu on tarkoitettu kaikille verkkotyötä tekeville työn tueksi. Puhujina Tuulia Kovanen (Ensi- ja turvakotien liitto ry) ja Elina Rajaniemi (Keijun Varjo / Maria Akatemia ry)
15:30 – 16:00
Nuoret kertovat: Parempia palveluita verkkoon
Paneelissa nuoret avaavat, millaiset palvelut he kokevat verkossa toimivina, millaisia asioita he arvostavat, millaista on kunnioittava kohtaaminen verkossa, mitä he pelkäävät ja millaisiin tilanteisiin aikuisia tarvitaan. Puhujina Lili Pakalén, Henkka Remes, Henna Siiki ja Selma Tiihonen.
16:00
Lopetussanat ja työrukkasen vahdinvaihto