Tapahtuma Paviljonki 8.–10.1.

Kirkon kasvatuksen päivät

Kirkon kasvatuksen päivät järjestetään Jyväskylässä 8.-10.1.2019.

Tutustu päivien koko ohjelmaan: http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/sp?open&cid=Content35AEAD

Mukana on digitaaliseen nuorisotyöhön liittyvää ohjelmaa, mm.

Botit ja tekoäly luomassa rauhaa
Verken vetämässä workshopissa pohditaan, miten voidaan hyödyntää älykkäitä botteja ja tekoälyä nuorisotyössä. Voidaanko tekoälyn avulla esimerkiksi saavuttaa rauhaa? Työpajan yhtenä tausta-ajatuksena toimii kirjailija TImo Honkelan teos Rauhankone. Tule mukaan keskustelemaan aiheesta ja selvittämään, miten rakentaa oma botti.

YouTube, Instragram, Snapchat, WhatsApp…
Mediamaailma muuttuu nopeasti ja seurakunnan täytyy olla vikkelä uusien kanavien ja palveluiden käyttöönotossa. Tule jakamaan ja pohtimaan, miten voimme jatkossakin olla niissä kanavissa läsnä, jossa lapset, nuoret ja perheetkin ovat!

Onko täällä nettii? – kohti digitaalista nuorisotyötä
Mitä on nuorten digitaalinen osallisuus mediakasvatuksellisesta näkökulmasta? Miten kirkon rippikoulutyön puitteissa nuorten toimintamahdollisuuksia voitaisiin vahvistaa digitaalisen nuorisotyön keinoin? Millaisia sosiaalisia, eettisiä ja empatiaan liittyviä kysymyksiä nuorten kanssa on hyvä käsitellä, entä miksi nuorten kannustaminen omaan sisällöntuotantoon ylipäänsä kannattaa? Näitä asioita pohtivat Oulun hiippakunnan seurakunnat yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa ja tuovat esille yhteistyökumppaneiden erilaisissa toimintaympäristöissä syntyneitä toimintamalleja. Mukana ovat Saija Kronqvist, kasvatuksen hiippakuntasihteeri, Oulun hiippakunnan tuomiokapituli, Rauna Rahja, mediakasvatuksen suunnittelija, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Liisa Kilpiäinen, nuorisotyön suunnittelija, Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

NettiSaapas – jalkautuva nuorisotyö somessa
NettiSaapas toimii tällä hetkellä Suomi24:llä, Youtuben ja Instragramin keskusteluissa sekä Tukinet.net alustalla keskusteluissa. Voisiko tämä olla työkalu meidän seurakunnassa nuorten tavoittamiseen ja kohtaamiseen sosiaalisessa mediassa?

RippikouluVersus – digitaalisuutta, kuvallisuutta ja pelillisyyttä tupakkatuotteista puhumisen avuksi
Digitaaliset, kuvalliset ja pelilliset ympäristöt ovat jokapäiväistä toimintaa nuorten arjessa. RippikouluVersuksessa esitellään Kaakkois-Suomen amk:n ja Kouvolan seurakuntien yhteisen kehittämistyön tuloksena syntyneitä ja rippileireillä testattuja isosten/rippikouluohjaajien työkaluja tupakkatuotteiden käytön ehkäisyssä ja asiasta puhumisen välineinä. Tule paikalle kokeilemaan ja testaamaan välineitä! Kirsi Purhonen, Kaakkois-Suomen amk ja Mikko Wirtanen, Kouvolan seurakunta.