Tapahtuma Ohjaamo Kouvola 3.–4.12.

Kanuunan digiseminaari

Kouvolassa 3.–4. joulukuuta järjestettävä Kanuunan digiseminaari tarjoaa hurjasti hyödyllistä tietoa digitalisaatiosta nuorisotyöntekijöille.

Luvassa on huippuasiantuntijoita, kuten hakkerina ja tietoturva-asiantuntijana mainetta niittänyt Benjamin Särkkä, joka kertoo tietoturvasta ja digitaalisen maailman uhista helposti ymmärrettävällä tavalla. Esitysten ja puheenvuorojen lisäksi seminaari sisältää työpajoja, joissa voi kokeilla erilaisia digivempaimia ja esitellä omia digitaalisia innovaatioita, käytäntöjä tai menetelmiä.

OHJELMA:

Tiistai 3.12.

Klo 11.00 Lounas

Klo 12.00 Tervetuloa ja esittäytyminen

Klo 12.30-13.30 Nuorisotyö digitalisoituu – mikä muuttuu?, Heikki Lauha, Verke
Nuorisotyössä on hyödynnetty digitaalisen median ja teknologian mahdollisuuksia jo pitkään. Puheenvuorossa tarkastellaan, miten digitalisaatio on vaikuttanut nuorisotyöhön ja sen käytäntöihin sekä pohditaan, miten teknologinen kehitys muuttaa nuorisotyötä tulevaisuudessa.

Klo 13.30-14.30 Kohtaaminen eri ympäristöissä ja välineissä, Marko Seppälä

Klo 14.30 Kahvi

Klo 15.00–16.30 Tietosuoja, Benjamin Särkkä / Team Whack
Särkkä käsittelee tietoturvaa ja digitaalisen maailman uhkia tavalla, joka on helppo ymmärtää. Särkkä on tietoturva-asiantuntija ja hakkeri, Disobey -hakkeritapahtuman perustaja, Nordean tietoturvastrategi ja Team Whackin jäsen.

Klo 17.30 Päivällinen, Bistro Goutu

Keskiviikko 4.12.

Klo 09.00 Hyvinvointiin digittäen, Jarmo Rinne & Ville Eerikäinen
Tutustumme Digivoimaa – digihyvinvoinnilla yhteiskunnallista osallisuutta -hankkeessa kehitettyyn digitaalista hyvinvointia arvioivan mittariston toimintaan ja sen periaatteisiin. Testaamme mittaria ja pohdimme, miten osuvan kuvauksen mittari antaa itse kustakin digitaalisessa toimintakulttuurissa ja -ympäristöissä.

Klo 10.00 Digitalisaatio nuorisotyön opetuksessa ja nuorisotyössä, Susan Eriksson & Sari Tuuva-Hongisto
Esitellään tänä syksynä julkaistuja tutkimuksia, joissa on kuvattu digitaalisen nuorisotyön opetusta opettajien kokemana ja nuorisotyön digitalisoitumista tulevaisuudessa siten, kuin sen nähdään nuorisoalalla.

Klo 11.00 Lounas

Klo 12.00 Innoboksi 1 / vapaa setti 1

Klo 13.00 Innoboksi 2 / vapaa setti 2

Verken Innoboksi on kehitetty uusien toimintatapojen, menetelmien ja palveluiden innovoimiseen nuorisotyön tarpeisiin. Lue lisää Innoboksista Verken sivuilta.

Vapaan setin työpajat: Kokeile PC-pelaamista, VR-laseja, Sphero-palloja tai esittele oma projekti!

Klo 14.00 Kahvit > Hyvää kotimatkaa!

Ilmoittaudu mukaan täällä!