Tapahtuma Folkhälsanhuset Wasa 12.9.

Den digitala eran är här – men hur ska vi göra?

Kom med på en fortbildning i Vasa som handlar om digitalisering, cyber säkerhet och problemlösning!

Föreläsaren Tim Wallin brinner för att skapa nytt och lösa problem. Genom sina olika roller som entreprenör, mentor och föreläsare njuter han av att inspirera till och möjliggöra positiv utveckling både för företag och individer. Tim är grundare och vd på Gambit. Camilla Granholm har disputerat med avhandlingen ”Social work in digital transfer – blending services for the next generation” där hon granskar de möjligheter till hjälp och stöd i svåra livssituationer den virtuella dimensionen kan erbjuda särskilt för unga och unga vuxna. Camilla jobbar som projektledare inom Folkhälsans projekt ”Resan till Digitalien”.

Tim Wallin, Founder & CEO, Gambit.
Cyber Security Best Practises

Vad ska man konkret tänka på när det kommer till digital säkerhet? Hur undviker man att falla för de vanligaste tricken? Och har du någon gång funderat på vad som händer när man svarar på ett spam-mail? Tim brinner för att skapa nytt och lösa problem. Genom sina olika roller som entreprenör, mentor och föreläsare njuter han av att inspirera till och möjliggöra positiv utveckling både för företag och individer.

 

Camilla Granholm, projektledare inom Folkhälsans projekt ”Resan till Digitalien”.
Den virtuella dimensionen i barn och ungas liv

Idag lever vi i två världar, dels i ansikte mot ansikte dimensionen och dels i den virtuella dimensionen. I vår vardag blandas de här två dimensionerna samman och det svårare att skilja på dem. Den allmänna diskussionen kring det virtuella fokuserar ofta på de faror och hot som vi särskilt är rädda för att våra barn och ungdomar ska utsättas för, men det att vi numera lever parallellt i två dimensioner har också många fördelar. Camilla Granholm har disputerat med avhandlingen ”Social work in digital transfer – blending services for the next generation” där hon granskar de möjligheter till hjälp och stöd i svåra livssituationer den virtuella dimensionen kan erbjuda särskilt för unga och unga vuxna. Under föreläsningen presenteras och diskuteras aktuell forskning kring ungdomars digitala liv.

 

Fortbildningen är avgiftsfri och är ett samarbete mellan Luckan UngInfo och Verke.

När: 12.9.2019 kl. 14-17
Var: Folkhälsanhuset Wasa, Rådhusgatan 25, 65100 Vasa

Anmälan här: