Blogi Anniina Korpi 13.05.2016

Anniina Korpi

Olen verkkonuorisotyöntekijä Porin kaupungilla. Some, Netari, pelaaminen, mediakasvatus ja muu nörtteily kuuluvat työhöni. Ylläpidän kahta Karhuseudun nuorten nettisivua: http://nuokka.fi/ ja http://jeesari.nuokka.fi/

Profiiliin →

Korvet korvessa – kolme lempparihetkeä SomeCamp-leiriltä

SomeCampiin kokoontui toukokuussa 2016 noin 70 leiriläistä keskustelemaan nuorten sosiaalisesta mediasta, pelaamisesta ja muusta digitaalisesta mediasta. Ei ollut väliä olitko pikkukunnan nuorisonohjaaja, seurakuntayhtymän nuorisopappi vai valtakunnallisen järjestön toiminnan johtaja – kaikki olivat samalla viivalla.


Kokemuksia ja ideoita jaettiin yli organisaatiorajojen. Minä (Anniina Korpi) olin ollut jo viime vuonnakin SomeCampissa, mitä kehuneena mieheni, Kai Korpi päätti lähteä tänä vuonna mukaan. Nämä kolme päivää sisälsivät niin paljon timanttisia ideoita, inspiroivia puhujia, mahtavia kohtaamisia ja loistavia työryhmien vetäjiä, joten emme saa millään kaikkia mahtumaan tähän kirjoitukseen, joten poimimme molemmat kolme (ei järjestyksessä) lempihetkeämme leiriltä.

Anniinan TOP 3:

  1. Etäistä yhteisöllisyyttä” -keynote-puheenvuorossaan Panu Mäenpää kertoi, miten tubettajien seuraamisessa on kyse halusta kurkata toisen ihmisen elämään ja miten vloggaajilla (kuten meillä kaikilla) on halu tulla arvostetuksi. Hän kannusti antamaan organisaation sometunnarit nuorille. Meillä on niin tehtykin ja lopputulos on ollut todella positiivinen. Suosittelen katsomaan Mäenpään koko esityksen Verken tubesta.
  1. Lisättyä ja virtuaalista todellisuutta koettiin Heikki Marjomaan opastuksella. AR- ja VR-teknologiat tulivat tutuiksi ja hurahdin niihin ihan täysillä. Pohdittiin yhdessä, että mitä jos VR-lasien avulla voisi kokeilla elää hetken maahanmuuttajan ”saappaissa” tai voisiko virtuaaliseen nuorisotilassa jutella eri kasvoilla tai äänellä kuin omilla. Tämä voisi olla kokeilemisen arvoista esimerkiksi Netarissa.
  1. Pelejä hyödyntävän työntekijän työvälineet tulivat tutuiksi Kaapo Kososen kanssa. Olin aiemmin asioinut Steamin pelikaupassa, mutta sen sosiaalisen median kaltainen puoli lähtee nyt kokeiluun.

13133228_1033119480115647_2753059976484200160_n

Kain TOP 3:

  1. Digitaalisten pelien kulttuurikasvot -työpaja Heikki Marjomaan vetämänä pisti miettimään pelien olemusta kulttuurin näkökulmasta. Pelien tekoon vaaditaan muutakin kuin koodausta (musiikki, käsikirjoitus, näyttelijätyö, ohjaus yms.) eikä timanttia synny ilman kovaa hiontaa.
  1. Nuorisotyöllisen pelitoiminnan uusimmat trendit -työpajassa pureuduttiin Pasi Tuomisen johdolla kahteen nousussa olevaan trendiin: e-sports ja Twitch-striimit. Olennaista oli myös se, että ei tarvitse olla ammattipelaaja, jotta voi alkaa tekemään Twitch-lähetyksiä. Tärkeämpää on kohdata nuoria chatin puolella.
  1. Tero Kerttulan keynote-puheenvuoro: ”Digitaaliset pelit harrastamisen objekteina – pelaajakulttuuri pelaamisen ulkopuolella”. Mieleen jäi vahvasti se, miten YouTuben pelivideot ovat jo niin olennainen osa pelikulttuuria myös niille, jotka eivät itse pelaa.

Nyt on aika lähteä soveltamaan leirillä kerättyjä ideoita omaan työhön. Kiitos kaikille somecamppaajille! Lisää ideoita digitaaliseen nuorisotyöhön löytyy sivulta www.somecamp.fi

 

Anniina Korpi työskentelee verkkonuorisotyöntekijänä Porin kaupungilla ja Kai Korpi nuorisotyönohjaajana Nakkilan seurakunnassa.

 

13151800_1033326916761570_3681589921115364297_n

Digital youth work requires cooperation – and a grumpy bear

Anniina Korpi / 07.11.2017

Digitaalinen nuorisotyö vaatii yhteistyötä - ja yrmeän karhun

Anniina Korpi / 07.11.2017
Lisää blogeja →

Anniina Korpi